Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, hatalı sollama yaptığı iddia edilen otomobil ile yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Araçta sıkışan otomobil sürücüsü yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Kaza, Ereğli Zonguldak karayolunun 15'inci kilometresinde Bayat köyü yol ayrımında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Ereğli'den Zonguldak istikametine giden Tuna Mumcu (28) idaresindeki 67 DU 696 plakalı otomobil, yol çalışması nedeniyle tek şeride düşen yolda önündeki otobüsü sollamaya çalıştı. Bu sırada otomobil, karşı yönden gelen Nizamettin Öztekin'in kullandığı Zonguldak - İstanbul seferini yapan 34 GZ 6059 plakalı yolcu otobüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile sürücü Mumcu, otomobilde sıkışırken, yanında bulunan arkadaşı Emine Taşkın (29) ise vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri araç içerisinde sıkışan sürücü Tuna Mumcu'ya ilk müdahaleyi yaparak serum bağladı. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin beklendiği sırada sürücünün yakınları kaza yerine geldi. Mumcu'yu sabit tutmaya çalışan sağlık ekipleri ile tartışan bir kişi çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kaza yerine gelen AFAD ekipleri, kaza yerinde kurtarma çalışmasına başladı. Acı içerisinde bağıran ve ayakları sıkışan sürücünün yakınları bu kez de AFAD ekipleri ile tartıştı. Çevredeki vatandaşların yeniden devreye girmesi ile tartışma sonlandırıldı.

Otomobilin koltuğunu ve göğüs kısmının kesilmesi ile çıkarılan sürücü Tuna Mumcu, sedyeye alındı. Ambulansa taşınan Mumcu, yapılan müdahalenin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Otobüs yolcularından Hüseyin Özkurt, "Otobüsü sollarken birden bire altımıza girdi." dedi. Uzun süren kurtarma çalışması sırasında otobüsten inen yolcular, yol kenarında beklerken, üşümemek için battaniyeye sarıldı. Bazı yolcular ise otobüsün ön camından kurtarma çalışmasını izledi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan sürücü Tuna Mumcu ve arkadaşı Emine Taşkın'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan otobüs yolcularından Canan Sevinç Karakuş'un (23) ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Polis ve Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.