Hatay'ın Altınözü ilçesinde düzenlenen operasyonlarda iki gün içerisinde 450 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan yararlanılarak sınır hattında gerçekleştirilen kaçak akaryakıt girişlerini önlemek amacıyla 22 Temmuz günü Hatay'ın Altınözü ilçesinde başlatılan operasyonda bugüne kadar sınır hattından Hacıpaşa Mahallesi’ne doğru bir kısmı toprak altına gizlenmiş, bir kısmı toprak üstünde olmak üzere 65 km uzunluğunda toplam 310 boru hattı tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Öte yandan operasyon kapsamında 3 köstebek makinası, 2 adet jeneratörle birlikte yaklaşık 450 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak 72 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen akaryakıtın piyasa değerinin 20 milyon TL’nin üzerinde olduğu değerlendiriliyor.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Toplum huzurunu tehdit eden, özellikle meşru kazanç elde etmek yerine akaryakıt kaçakçılığından para kazanma yolunu tercih eden, vergi kaçırmak suretiyle devlete ve genel anlamda kamuya zarar veren bu kişilerle mücadelemiz 24 saat esasına dayalı olarak aksaksız ve tavizsiz bir şekilde sürecektir. Bu konuda üstün bir özveri ile görev icra eden güvenlik birimlerimize, ilgili diğer kurum ve kuruluşlarımızın çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.