Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bazı servisleri hayırseverler tarafından yenilendi. Yenilen servisler hizmete açılırken, hayırseverlere rektörlük tarafından teşekkür plaketi verildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı ve Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, hayırseverler ve hastane personeli katıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Doğu, yaptığı konuşmada hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Doğru, servislerin yenilenmesiyle birlikte hizmet kalitesinin fiziki anlamda arttığını dile getirdi.

Melikgazi İlçe Kaymakamı Yırık, bir ay içinde neredeyse haftada bir hayırsever katkısıyla yapılan bir hizmeti Erciyes Üniversitesi’nde açtıklarını belirterek, Kayseri’nin Anadolu’daki hayır anlayışını da büyük oranda değiştirdiğini belirtti. Yırık, insanların hayır denilince akla cami yapımı geldiğini ama Kayserili hayırseverlerin cami ile birlikte hayır işlerine eğitim, sağlık ve birçok alanı da dahil ettiklerini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hayırseverlerin şehre olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, Erciyes Üniversitesi’nin 80’li yıllardaki şartları ile bugünkü şartlarının çok iyi olduğunu belirterek, “Tabi bunu değerlendirirken de o dönemin imkanları ile bu dönemin imkanlarını da dikkate almamız gerekiyor. Bugün gelinen noktada üniversitemiz gelinen noktada iyi bir yerde ve artık hastanemiz yurt dışından hasta kabul etmeye başladı. Bu çok önemlidir” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, hayır sahiplerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Pof. Dr. Keleştemur, hayır işlerinin geçmişten gelen bir gelenek olarak bugünde yaşatıldığını ve üniversiteye hayırseverlerin önemli katkıları olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından hayırsever sahiplerine plaket verildi. Daha sonra, hayırseverler tarafından yeniden düzenlenen Psikiyatri Kliniği, Nöroloji Kliniği, Genel Cerrahi Kliniğix Perinatoloji Kliniği ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinin açılışı yapıldı.