Bitlis’in Hizan ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce bir okula molotof kokteyli atıldı, bir diğer okula ise molotof kokteylli saldırı girişiminde bulunan kişiye güvenlik güçleri engel oldu. Bitlis merkezde yol kesen PKK’lılar ise 1 korucuyu kaçırdı.

Alınan bilgilere göre ilk olay dün gece 21.00 sıralarında meydana geldi. Genel Kurmay Başkanlığı'nın da konuyla ilgili açıklamada bulunduğu olayda Hizan ilçesinde bulunan İstiklal Ortaokuluna okula kimliği belirsiz kişilerce Molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda okulun öğretmenler odasının camı kırıldı ve okulun penceresi yandı. Olayı haber alan güvenlik güçleri olay yerine intikal ederek olayla ilgili soruşturma başlatırken, okulda çıkan yangın ise olay yerine sevk edilen ekipler tarafından söndürüldü. Hizan ilçesinde ki olaylı gece bununla da sınırlı kalmadı. Bu gün sabah saatlerinde eylemlerini başka bir okulda devam ettirmeye çalışan kimliği belirsiz kişiler bu kez de ilçenin Horozdere Mevkiinde bulunan bir ilkokulu Molotof kokteyli ile ateşe vermek istedi. Ancak olayla ilgili önceden bilgi alan güvenlik güçlerinin okulun çevresinde güvenlik önlemi alması bu saldırıyı engelledi. Saldırıyı gerçekleştirmek isteyen kişini güvenlik güçlerini görmesi üzerine olay yerinden kaçtığı öğrenildi. İlçede başka okullara da bu tür saldırılar yapılacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri ilçede ki okullar için güvenlik önlemi almaya devam ediyor.

PKK’LILAR YOL KESME EYLEMİNDE BULUNDU, 1 KORUCUYU KAÇIRDI

Öte yandan Genel Kurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül 2014 günü saat sabah 09:00’da sayıları 10-15 arasında değişen bir terörist grubun Bitlis’e bağlı Aşağıölek köyü Arusini Tepe mevkiinde ve Çeltikli köyü-Bitlis Karayolunda yol kesme eyleminde bulunduğunu ve geçici köy korucusu olan bir kişiyi kaçırdığını duyurdu. Yol kesme eyleminde bulunularak 3 aracın durdurulduğunun belirtildiği açıklamada şunlara yer verildi: "Teröristler tarafından; sürücülüğünü Çeltikli Köyünde görevli Geçici Köy Korucusunun yaptığı araçta bulunan 8şahıs araçtan indirilmiş, bir Geçici Köy Korucusu kaçırılmış, kendisine ait araç ile bir adet tabanca ve araçta bulunan şahıslara ait dört adet cep telefonu gasp edilmiş, diğer şahıslar ve araçlar olay yerinde serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili planlanan operasyon, İl Valisinin onayını müteakip icra edilecektir."