Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, terör örgütü PKK’nın AK Parti iktidarı döneminde çok güçlendiğini ifade etti. Bal, "HDP’li arkadaşlar söylüyor: ‘PKK, tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor.’ Doğru söylüyorlar. Zira bu iktidar, örgütü (PKK’yı) çok güçlendirdi. Bilerek, isteyerek. Bu iktidarın içerisindeki bir lobi bu işi iktidara yaptırdı"” dedi.

    İdris Bal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in çözüm sürecine ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Bal, "Mektuplar gelip gidiyor, elçiler geliyor-gidiyor Öcalan’ın haberi var ama Genelkurmay Başkanımızın haberi yok. Ne trajikomik bir olay değil mi? Şehit veren, fedakarlık yapan Mehmetçiğimizin, onların başındaki Genelkurmay Başkanımızın haberi yok ne olup bittiğinden. Ama bir terör örgütünün lideri mesajlar yolluyor, tekliflerde bulunuyor, yol haritası ortaya koyuyor." diye konuştu.

    "İKTİDARIN İÇERİSİNDEKİ BİR LOBİ BU İŞİ İKTİDARA YAPTIRDI"

    Kütahya Milletvekili Bal, Genelkurmay Başkanı’ndan habersiz yürütülen çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın yol ortasını ortaya koymasını şu sözlerle eleştirdi: "Koyuyor da ne oluyor? Terör mü bitiyor? Dağdan mı iniliyor? Bölücü propagandalar mı bitiyor? Mahkemeler mi doluyor? Vergi toplayan örgüt vergi toplamaktan mı vazgeçiyor? Yol kesen örgüt, yol kesmekten mi vazgeçiyor? Tam tersine, örgüt silahlı mücadele ile terör mücadelesi ile elde edemeyeceği başarıya silahsız, zeytin dalları ile erişiyor. Kuzey Suriye’de devletçik kuruyor. Mahkemeler kuruyor. Vergisini daha profesyonel topluyor. Şehitlikler kuruyor. Heykeller dikiyor. Ulus inşası güçlü bir şekilde devam ediyor. Dağa daha fazla adam çıkıyor. HDP’li arkadaşlar söylüyor: ‘PKK, tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor.’ Zira bu iktidar, örgütü (PKK’yı) çok güçlendirdi. Bilerek, isteyerek. Bu iktidarın içerisindeki bir lobi bu işi iktidara yaptırdı."