Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren parti sayısı 13'e çıktı. Son olarak Hak ve Adalet Partisi ile TURK Parti, İhsanoğlu'na destek vereceğini açıkladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun basın danışmanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye siyaset tarihinin en büyük mutabakatında 13. siyasi parti de Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdi. Büyük mutabakatın Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na CHP, MHP, DSP, LDP, DP, BTP, BBP, DHP, TSİP, DYP, KP’nin ardından Hak ve Adalet Partisi (HAP) ve TURK Parti’den (Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TÜRK Parti) de destek kararı çıktı." denildi.

Hak ve Adalet Partisi Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk’ün partisinin desteğini açıklamasının ardından TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç de parti meclisinde yapılan toplantıyla Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesine oy birliği ile karar verdiklerini söyledi. Böylece İhsanoğlu’na destek veren siyasi parti sayısı 13’e yükseldi.