Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ‘İşte Fırsat Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Cavcav, başkanlıkla ilgili “Keşke spor başkanlığını yapmasaydım. Başarılıyım ama o kadar çok vaktimi alıyor ki, ne kopabiliyorum ne gidebiliyorum. Mecburen sürüklüyorum. İsteğim, genç kardeşlerimizin bu kulübe sahip çıkıp, bir abi olarak benimle beraber çalışmaları, benim tecrübelerimden onların da istifade etmeleri.” dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Holiday Inn Otel’de ‘İşte Fırsat Toplantısı’na katıldı. Cavcav, toplantı esnasında soruları cevapladı. Futbol oynadığı dönemle ilgili anılarını paylaşan Cavcav, 16 yaşında Askispor’da amatör olarak oynadığını hatırlatarak, “19 yaşında beni Fenerbahçe ve Ankaragücü istedi. Bu arada veznedeki görev devam ediyordu. Fenerbahçe ve Ankaragücü, bana 4 bin lira para verdi. Fabrikada veznedeyim işlere kim bakacak. Mümkün değil. O bakımdan teklifleri kabul etmedim.” diye konuştu.

“5 TANE OYUNCUNUN ALDIĞI PARA 25 BİN AVRO”

Gençlerbirliği’nde alt yapıda 1550 tane sporcu olduğunu söyleyen Cavcav, "8 yaşından tutun 19-21 yaşına kadar. Şu anda A takımımızda oynayan alt takımdan aldığımız 5 tane oyuncu var. Yabancı oyunculara 500- 600 bin avro veriyoruz. Bu beş tane oyuncunun aldığı para 25 bin avro." ifadelerini kullandı.

“KEŞKE BAŞKANLIK YAPMASAYDIM”

Cavcav, hayatta keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey oldu mu? sorusuna “Keşke spor başkanlığını yapmasaydım. Başarılıyım ama o kadar çok vaktimi alıyor ki ne kopabiliyorum ne gidebiliyorum. Mecburen sürüklüyorum. İsteğim, genç kardeşlerimizin bu kulübe sahip çıkıp, bir abi olarak benimle beraber çalışmaları, benim tecrübelerimden onların da istifade etmeleri.” diye cevap verdi.

“PRİM VERDİM, TAKIM KAZANDI””

Takımdan gönderdiği teknik adamlardan sonraki süreci anlatan İlhan Cavcav, “Alt yapıdan bir hocaya, kimi oynatacağını söyledim. Topladım sporcuları ‘priminiz 350 bin lira’ dedim. Bir iki de oyuncu değişikliği yaptım. Takım 2-0 kazandı.” şeklinde konuştu.

“PASSOLİG BİZİ PERİŞAN EDECEK”

Passolig'e ilişkin görüşlerini aktaran Cavcav, “Passolig kartının çıkması aşamasında eğer işletebilselerdi büyük fayda vardı. Stada gelip de kim küfür edeni anında tespit ediyorlar. Ama 1 sene maça girmeme cezası doğru yol değil. 3 sene hapis cezasını ver bak bakalım küfür ediyorlar mı? Türk futbolu çok kötüye gidiyor. Passolig kartı bizi ihya edecek değil maalesef perişan edecek gibi gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE KRİZ OLABİLİR”

Türkiye’nin durumuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti :“Bana göre ülkemizde kriz olması kuvvetle muhtemel. Çünkü özellikle son olaylarda komşu ülkelerimizde Suriye’de, Irak’ta çıkan olaylar var. Çok yakın olan sınır temasımız var.”