İlk kurbanlıklar gece yarısından itibaren İstanbul’a giriş yaptı. Kurbanlık hayvanlar satış alanlarındaki yerlerini alarak alıcılarını beklemeye başladı. Satıcalar, kurban fiyatlarının geçen yıla göre çok fazla değişiklik göstermediğini kaydetti.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilk kurbanlıklar da gece yarısından itibaren İstanbul’a giriş yaptı. Anadolu’dan kamyonlara yüklenen kurbanlık büyükbaş hayvanlar İstanbul’a girişlerinde Çamlıca Gişeleri’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlileri tarafından kontrolden geçirildi. Belgeleri kontrol edilen ve eksiği bulunmayan hayvanların geçişine izin verildi. Kurban satıcıları daha sonra kurban satış alanlarına gelerek kurbanlıkları kamyonlardan indirdi.

Satış alanındaki yerlerini alan kurbanlıklar alıcılarını beklemeye başladı. Fiyatların geçen yıla göre çok fazla değişiklik göstermediğini belirten satıcılar, her bütçeye göre hayvanlarının bulunduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de kurban satış alanlarında önlem alarak kontrollerini sürdürdü.