İş kazalarının nedenleri araştırıldığında ise ilk etken ihmaldir. İhmal oluşumu işçilerin ve işverenlerin iş güvenliği konusunda yetersiz davranmasından kaynaklıdır. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş güvenliği ve sağlığı konusunda işçilerin ilk yardım eğitimi alması zorunlu hale gelmiştir. Yayımlanan ilk yardım yönetmeliğine göre ortak sağlık ve güvelik birimleri ilk yardım eğitimi verirler.

İş yerlerinde ilk yardım eğitimi ve iş yeri hekimliği konusunda yasalaşan ifade göre Az tehlikeli sınıfına giren işyerlerinde her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı olmalı, Tehlikeli sınıfına giren işyerlerinde her 15 çalışana kadar için 1 ilkyardımcı olmalı, Çok tehlikeli işyerlerinde her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı olmalıdır. İş yerlerinde ilk yardım eğitimi veren kurumsal işletme çok fazla değildir, eğitim veren işletmeler dikkate alındığında da acar ortak sağlık ve güvelik biriminin ilk yardım eğitiminin kapsamı; ilk yardıma dair bilgiler, temel yaşam desteği, hasta, yaralı ya da olay yerinin değerlendirilmesi, kanama durumunda ilk yardım, yaralanma durumunda ilk yardım eğitimi verilir.

Temel İlk Yardım Türleri

Yine bu eğitimlerin dışından Yanık, donma ve sıcak çarpması durumunda ilk yardım, Göz, kulak ya da buruna yabancı cisim kaçması durumunda ilk yardım eğitim konusunda uzman kişiler tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet veren acar eğitimin hizmetleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için acarosgb.com.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

 Kapsamlı olarak eğitimin verildiği acar iş sağlığı ve güvenliği merkezinde ilk yardımı eğitimi için Barkovizyon, TV, asetat, slayt, maket ve video gibi görsel öğelerden de yararlanılır.  adresinde acar ortak sağlık ve güvelik birimlerinin diğer hizmetlerini görebilirsiniz. Temel ilk yardım eğitimi zorunlu olup 16 saat eğitim verilir. Standart ilk yardım eğitimi ise 40 saat sürmekle birlikte içeriğe uygun ve kapsamlıdır. Güncelleme eğitimleri ise temel güncelleme 8, standart ilk yardım güncelleme 16 saattir.