Günümüzün potansiyel iletişim ağı haline gelen Instagram uygulaması, çeşitli bilgi ve içeriklerin çok hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaşmasını sağlıyor. Instagram da ilgi duyulan hobilerinizin, futbol takımlarının, takip ettiğiniz ünlülerin yaptığı çeşitli paylaşımları anında görebiliyorsunuz. Bunun yanında aynı zamanda güzel içinizi ferahlatacak veya hayata dair çok iyi dersler verebilecek özlü sözleri de öğrenebilirsiniz. Instagramda güzel sözler paylaşan sayfalara ilgi gün geçtikçe artıyor ve takipçi sayıları da aynı oranda hızla artışını sürdürüyor.

Instagram da güzel sözler paylaşan sayfalardan birkaç örnek vermek gerekirse, “tukenmisyazar” , “anlamli.kapaksozler”  gibi birçok sayfa bulunduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki bu sayfalar erişmenin çeşitli kolaylıkları bulunmaktadır. Kullanacağınız hashtag(#) işareti ile paylaşımda kullanılmış etiketlerden ulaşabilirsiniz. Örnek olarak #güzelsözler yazarak, bu etikete sahip paylaşımları ve paylaşımı yapan sayfaları bulabilir ve takip edebilirsiniz. Instagram hesapları arasında çok fazla güzel sözler paylaşan sayfalar mevcuttur. İnstagramda güzel sözler paylaşan sayfalar sayfasından bu hesaplara göz atabilirsiniz.

Bu sayfalar biz Türk insanın duygusal ye kederli düşünce yapısına hitap ettiği için dolayısıyla sayfalara olan ilgiyi de arttırıyor. Bu denli güzel ve etkileyici sözler aynı zamanda yine birçok insanın severek yaptığı çeşitli iğneleyici göndermelere de aracı olmaktadır. Aslında Instagram da güzel sözler paylaşan sayfaların gördükleri ilginin temelinde, paylaşılan bu güzel sözlerin insanların yaşantılarından izler taşıması yatmaktadır. İnsanlar kendilerine yakın hissettikleri ve yaşadıkları bazı durum ve olaylardan kaynaklanan duyguları çeşitli güzel sözlerde gördüklerinde beğeni ve ilgileri artar. Bu sebeple instagramda güzel sözler paylaşan sayfaların gördüğü ilgi sürekli olarak bir artış grafiği sergiliyor. Ve yazılan, paylaşılan güzel sözlerin çeşitliliği her kesimden insana hitap ettiği sürece de sayfaların takipçi kitlesi çeşitlenecek ve artmaya devam edecektir.

Sosyal medya hesapları insanların sanal bir yüzü haline gelmiş durumdadır. Bu nedenle insanların takip ettikleri sayfalar artık kişilerin yaşam tarzını yanıştır duruma gelmiştir. Önceleri söylenen “bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim”  atasözü günümüz teknolojisiyle mutasyona uğramış ve “bana takipçilerini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” şekline dönmüştür. Instagram hesabınız da takip edebileceğiniz birçok içeriği olmayan boş oyalayıcı sayfalar yerine, daha bilgi ve içerik dolu, ya da gönlünüze veya kalbinize hitap eden söz veya paylaşımlarda bulunan sayfa veya kullanıcıları takip edebilirsiniz.