Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla toplanan 16 TIR insani yardım malzemesi, Irak'taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere Telafer'in Sincar bölgesine doğru Gaziantep'ten yola çıktı.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, şubelerine görev verdiklerini söyledi. Akar, "Her il şubemiz bir TIR yapacak dedik. Bu 81 TIR etmiş olacak. Ayrıca büyük illerimizde büyük şubelerimiz var. O şubelerimizde de birer TIR'dan toplam 176 TIR planlamış vaziyetteyiz. Şimdiye kadar 31'i Sincar'a ulaştı. İnsani yardım malzemeleri Türkmen kardeşlerimize dağıtıldı. Şuanda da 16 TIR'ımızı yolcu edeceğiz." dedi.

Akar, şunları söyledi: "Ben buradan Türkiye kamuoyuna, siyasetçilerimize, hiç ayrım yapmadan bizleri desteklemelerini istediğimiz siyasi partilerimize hepsine birden bir mesaj vermek istiyorum. Lütfen Kuzey Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin durumunu olduğunun dışında göstermeyelim. Türk Kızılayı olarak 20 Haziran'dan buyana 16 TIR'ımızla beraber 47 TIR'ımız bölgeye hareket etmiştir. 31 TIR'ımız bizatihi yönetim kurulu üyelerimizin iştirak ettiği tertiplerle Türkmen kardeşlerimize ulaştırıldı. Önümüzdeki 1,5 ayda bu rakam 176 TIR'ı bulacaktır."

İsrail'in Gazze saldırısından dolayı yaşananlara da değinen Akar, "Şu an Gazze'de yaklaşık 800 şehit, 4 bine yakın yaralının bulunduğu bilinmektedir. Olayın ne kadar orantısız olduğu ortaya çıkmaktadır. Orada da görev aldık, ilaç ve gıda maddesi temin ediyoruz. Türk Ezcacılar Birliği ve Türk İlaç Sanayicileri işverenleriyle yaptığımız anlaşmayla ellerindeki ilaçları bize teslim ediyorlar. Depolarda biriktiriyoruz, Gazze'ye sokacağız. Bunu beklemeden yardıma koşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da Filistin, Gazze, Suriye ve Irak'ta yaşanan kargaşa ve savaş atmosferinin insanlığın tanık olduğu son felaket ve acılar olmasını, bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, 16 TIR'lık insani yardım malzemesi Irak'taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.