Satılık daire konut fiyatları kentsel dönüşümün hızlanması ve stokların çoğalması ile birlikte bir çok bölgede düşüşe uğradı. İstanbul satılık daire konut piyasasının önemli bölgesi olan Anadolu Yakası'nda bulunan konutların fiyatlarının ve kira bedellerinin yüzde 20 oranında düşmesi özellikle bu bölgeyi önemli derecede etkiledi.

Geçtiğimiz sene konut sektörünün hareketli olduğu bölgede bu dönemde stok fazlasından dolayı durgunluk yaşanıyor. Kentsel dönüşümün hızla artması ile birbiri ardına yükselen konut projeleri satışların ve kira bedellerinin düşmesine neden oldu. Mevcut konut sayısının talep edilenin üzerinde olmadı fiyatların yaklaşık yüzde 20 oranında düşmesine yol açtı. Yakın zamana kadar kiralık dairelerin dahi bulunamadığı bölgelerde şimdi çok sayıda evler boş durumda.

İstanbul'da Anadolu Yakası satılık daire konut fiyatlarının en çok değerlendiği ilçe Üsküdar olarak belirlendi. Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl içerisinde markalı konut projelerinde değerinde %33 artış görülen ilçe Üsküdar oldu. Üsküdar'ın ardından Bakırköy ilçesi yüzde 32, Ataşehir yüzde 25 ve özellikle sahil şeridinde gerçekleşen lüks projeleri ile dikkatleri çeken Zeytinburnu ise yüzde 25 değer kazandı.


Değeri en çok artan ilçe olan Üsküdar'da satılık daire konut metrekare birim fiyatları 7 bin 500 türk lirası seviyelerinden 10 bin türk lirasına yükseldi. Avrupa Yakası satılık daire konut bölgesinde en çok artış gösteren Bakırköy ilçesinde ise ortalama metrekare birim fiyatı 7 bin türk lirasından 9 bin türk lirasına artış gösterdi. En fazla değerlenen bölgelerin lokasyonunun öneminin yanı sıra yakınında hastanelerin, alışveriş merkezlerinin ve okulların bulunması önemli bir etken olarak gösteriliyor.