İstanbul’a su taşıyan Melen boru hattında meydana gelen patlama sokakları göle çevirdi. Oluk oluk akan su karşısında vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırırken iki ev sular altında kaldı. Sular altında kalan evlerdeki çocuklar vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Olay akşam üstü meydana geldi. Karasu Tuzla Mahallesi'nden geçen İstanbul’a su taşıyan ana su borusu patladı. Büyük bir gürültüyle akan su karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar bir süre ne olduğunu anlayamadı. Daha sonra sokak üzerine doğru akan suları fark eden vatandaşlar, İstanbul’a su taşıyan ana borunun patladığını anladı. Vakit kaybetmeden Karasu Belediyesi ekiplerine haber vererek yardım isteyen vatandaşlar, suların evlere zarar vermemesi için de kendilerince önlem almaya çalıştı.

Patlayan borudan akan sular evleri sular altında bıraktı. Bazı vatandaşlar hayvanları ahırlardan çıkarmaya çalıştı. Bazı evlerde bulunan çocukları da yine vatandaşlar pırpır tabir edilen tarım aracıyla kurtardı. Sudan ekili alanlar da zarar gördü. Samanları sular alıp götürdü. Evleri ve malları sular altında kalan vatandaşlar, "Ne olduğunu anlayamadık, evlerimizi, ahırlarımızı sular bastı ve sular altında kaldı. Hayvanlarımızın yiyeceklerini de sular alıp götürdü. Hayvanlarımızı ahırlardan çıkartarak boğulmalarını önledik. Bizim zararlarımızı yetkililerin karşılamalarını istiyoruz." dedi.

Olayı duyan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu hemen sular altında kalan Tuzla Mahallesi'ne gelerek İSKİ ile irtibat kurup suyun kesilmesini istedi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu şunları söyledi: "Biz de olayı duyar duymaz İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (İSKİ) aradık. Olaya Karasu'daki görevliler müdahale etti. Biz de olay yerine gelerek vatandaşların mağdur olduklarını ve evlerini sular bastığını gördük. İSKİ, sulardan zarar gören vatandaşların zararlarını karşılayacağını bildirdi. Ana vanayı kapattılar ama ana borunun içindeki suların bir iki saat daha akacağını söylediler. Gördüğümüz kadarıyla balkonda vatandaşlar ve çocuklar mahsur kalmışlar, onları da yine vatandaşların yardımıyla kurtardık."