İstanbul'da, itfaiye personelinin de aralarında bulunduğu şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların hastaneye girişlerinde yüzlerini gizlemeye çalıştığı görüldü.

İstanbul itfaiye personelinin de aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında usulsüz yangın raporu ve usule uygun olmayan binalara uygunluk raporu vererek haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan zanlılar sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolü için hastaneye alınışları sırasında kıyafetleriyle yüzlerini saklamaya çalıştı.

Soruşturmada gözaltı kararı 16 Ocak 2014 tarihinde verilmişti. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrası göreve getirilen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon talimatını yerine getirmemişti. Soruşturmanın ilk savcısı İbrahim Baytekin de dosyadan alınarak duruşma savcısı yapılmıştı. Baytekin’in ardından dosya, başka bir savcıya verildi ve 9 ay sonra operasyon gerçekleştirildi.