Şekercihan Derneği tarafından ev sahipliği yapılan "İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya" temalı organizasyon, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen Haliç Kongre Merkezi'nde ki büyük buluşmaya bir çok STK da davet edilmiş ve STK yetkilileri progama katılarak destek vermişti.

STK'LAR AYNI GAYELER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Hizmet tarzları farklı da olsa, asıl gayeleri 'insana ve İslam'a hizmet etmek' olan onlarca STK fethin yıldönümünde bir araya geldi. Hizmet tarzları farklı olsa da gayelerde ittihat edebileceğini gösteren STK'ların tarihi bu buluşması, İslam birliğininde sinyalleri olarak değerlendirildi. Programda STK'lara yaptıkları hizmetler için plaket verilirken, 'Bir kahraman bekliyoruz' isimli sinevizyonla da bu büyük buluşma anlamlı bir hatıra olarak programda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Afrika Dosluk Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları, Çare Derneği, ICBA, İDEF, İslam Dünyası STK'lar Birliği, İHH, İlim Yayma Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mazlumder, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Yedi Hilal ve Şekercihan organizasyonda ismi geçen sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelmiş oldu.

İttihad-ı İslam duasıyla programa gelen katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan o sinevizyon;