İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 Mayıs ayında, şehrin farklı kesimlerini temsil eden 190 kişilik katılımcı grubuyla düzenlediği İzmir-Diyarbakır Buluşması'nın ikincisi, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında yapılıyor. Malatya ile birlikte bu yılki fuarın onur konuğu ili Diyarbakır, iş dünyasının ağırlık olduğu bir heyetle geliyor. Malatya da yine kalabalık bir heyetle İzmir’de temsil ediliyor.

İzmir eski Valisi olan Diyarbakır Valisi M.Cahit Kıraç, uzun süre görev yaptığı İzmir’e programları sebebiyle 1 Eylül 2014'te geliyor. Fuar açılışında şehirde olması beklenen Diyarbakır heyetinde Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı ile Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, İl Kültür Turizm Müdürü M.Tevfik Arıtürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Abdüllatif Aykul, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Esat Serdar Kahraman, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Burç Baysal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ve Kültür Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe de bulunuyor.

Malatya heyetinde ise Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Genel Sekreter Abdullah Duran, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Poyraz ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük yer alıyor.