Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik sahur vaktinde yapılan operasyona tepki gösterdi. Hukuk devletinde önce sanık belirleyip sonra delil uydurma yoluna gidilemeyeceğini vurgulayan Kamalak, “Eğer bir devlet, adaletten ayrılırsa o ülkenin en güçlü çetesi olur.” dedi.

Kamalak, cumhurbaşkanı adayları ile ilgili parti kararını açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik sahur vaktinde yapılan operasyonu değerlendiren Kamalak, “Bir hukuk devleti, eğer kanun ihlal ediliyorsa şu veya bu kişi ve kişiler tarafından suç işleniyorsa, elbette onun gereği yapılmalıdır ama hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. Eğer hukuk kuralları zorlanıyorsa bir halk deyişi var; ‘keser döner sap döner gün gelir hesap döner.’ Yapılan uygulamaların hukuk kuralları işletmekten ziyade biraz hınç ve öfkeye dayanmakta, intikam duygusu ile hareket edilmektedir gözüküyor. Hukuk adalet herkes lazımdır. Bu kadar zaman içerisinde dün alkışlanan, altına zırhlı araçlar verilen, hatta demokrasi kahramanı ilan edilen kişilerin şu an bir şafak operasyonu ile gözaltına alınmış olmaları, eline zincirlerin vurulması, kelepçelerin takılması, kanaatimizce rahatsız edici yaklaşımdır diye düşünüyorum. O kelepçeli emniyet müdürleri, kelepçe olmasa kaçacaklar mı gerçekten? Ülke dışına mı gidecekler? Bu tür yaklaşımların Türkiye’ye itibar kazandırmayacağı düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

“UYGUN MAHKEMELER OLUŞTURULUYOR SONRA OPERASYONLAR BAŞLATILIYOR”

Kamalak, bir hukuk devletinin önce sanık belirleyip sonra delil uydurma yoluna gidemeyeceğine dikkat çekerek, "Varsa suç delilleri tespit edilir, oradan sanığa gidilir. Ortada bir suç var. Bu suçun faili kimdir araştırması ondan sonra yapılır. Aylardır bir kesim suçlanıyor. Ona uygun mahkemeler oluşturuluyor sonra operasyonlar başlatılıyor.” şeklinde konuştu.

“DEVLET, ADALETTEN AYRILIRSA O ÜLKENİN EN GÜÇLÜ ÇETESİ OLUR”

Özel yetkili mahkemelerin kapatıldığını da hatırlatan Kamalak, açıklamasını şöyle tamamladı: “O fasıl kapatıldı. Yeni sanıklar ihdas edildi. Yeni sanıklar içinde bir bakıma özel yetkili mahkemeler kuruluyor. Bir hukuk devleti bakımından kabul edilemez bir durumdur. Kollarını kelepçe vurduğun insanları yargılayacak ağır ceza mahkemeleri yok mu? Bunların cezaları ağır cezada yargılanacak kadar ağır değil. Koluna niye kelepçe vuruyorsun o zaman? Ortada bir çelişki yok mu? Hukuk adalet herkese lazımdır. Eğer bir devlet, adaletten ayrılırsa o ülkenin en güçlü çetesi olur.”