Son dönemde şirketler tarafından büyük ilgi gösterilen bu danışmanlık hizmeti kapsamında, şirketlerin yaşadıkları sorunlar ve zaman kaybı önemli ölçüde giderilebilmektedir. Pek çok hizmet bu danışmanlıklar kapsamında sunulduğundan, çok sayıda personel çalıştırılmasının da önüne geçilmekte ve tasarruf sağlanmaktadır.

Bu hizmetler içerisinde ilk sırada elbette, şirketin faaliyet gösterdiği alanda gerçekleştirilecek ihalelerin tespit edilmesi ve bunların vakit geçirmeksizin şirketlere sunulması gelmektedir. Bu şekilde şirketlerin, teklif sunabilecekleri ihaleleri kaçırma ihtimali ortadan kalkmaktadır. İhale sürecinde en önemli sorunlardan biri de ihale teklif dosyasının hazırlanmasıdır. İhale teklif dosyasının doğru şekilde hazırlanması için hem ihale dokümanlarının eksiksiz şekilde incelenmesi, hem de sunulması gerekli belgelerin mevzuat uyarınca taşıması gereken şartlarının bilinmesi önem arz etmektedir. Eksik veya hatalı bilgi belge sunulması ihale dışı bırakılmasına ve dolayısıyla da şirketin zararına neden olacağından bu işlemin uzman kişilerce yürütülmesi gerekmektedir.

Diğer yandan şirketlerin ihale sürecinde yaşadıkları sorunları da doğru şekilde çözmesi gerekmektedir. Kesin şekil şartlarının bulunması ve yine kesin sürelerin öngörülmesi başvuruların doğru şekilde yapılması zorunluluğunu ortaya çıkarmakta ve bu konuda da danışmanların yardımını gerekmektedir. Tüm bu nedenlerle kamu ihale hukuku danışmanlığı şirketler tarafından talep gören bir hizmet haline gelmiştir. Konuyla ilgili yıllardır danışmanlık hizmetleri sunan Hakkakul Avukatlık Bürosu yetkilileri de, konunun önemini vurgulamakta ve yapılacak başvurularda şekil şartlarına ve süreye mutlak surette dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bahsi geçen bu alanın, hizmetin önümüzdeki dönemde önemini daha da artıracağı düşünülmektedir.