Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemini kaosa sürüklediğini iddia etti. Karaca, “Milli Eğitim Bakanlığı hangi alanda bir düzenleme yaparsa o alanda sorunlar içinde çıkılmaz hale dönüşüyor. Aman bir düzenleme yapmayın diye haykırıyoruz her seferinde. Çünkü yaptıkları her düzenleme, yapacağız dediği her iyileştirme adıyla yaptıkları her çaba, her çalışma ne yazık ki eğitimde karımıza kaos olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda sendika üyeleriyle bir araya gelen Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Son müdürler düzenlemesinde yetkili sendikanın hazırladığı listedekilerin müdür olarak atandığını söyleyen Karaca, “Eğitim başlamadan her gün yeni bir genelge, yeni bir yönetmelik, yeni bir yasa ya da yeni bir yasa tasarısı çıkarıldı, çıkarılıyor ve çıkarılmaya da devam ediyor. Çıkarılan her yasa ve yönetmelikle eğitim çalışanlarının hakları ellerinden alındı. Öğrencilerimizin hakları ellerinden alındı. Veli ve öğrenci açısından da yeni kaosların kapıları açıldı. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu kaosla uğraşmak zorunda kalıyor. Okul idarecilerimiz için yeni bir kaos süreci başlatıldı. Okul idarecilerimiz de okullar açılmadan kendilerini bir kaosun içerisinde buldular." diye konuştu.

SİYASETEN YAPILMIŞ BİR OPERASYONDUR

Müdür atamalarındaki adaletsizliğe de tepki gösteren Karaca, atamaları siyaseten yapılmış bir operasyon olarak niteledi. Kamuran Karaca, şöyle devam etti: "Dersanelerin kapanmasıyla ilgili düzenlenen yasa çerçevesinde idarecilerle ilgili de bir çalışma planlandı. O yasa kapsamında bir düzenleme yapıldı, hemen arkasından yönetmelikle yasaya son şekli verildi. Bu tablodan ne çıktı? Bin kadar Eğitim Senli müdürün görevden alınması çıktı. Bin arkadaşımız kıyıma uğradı. Bunların yerine kim gelecek; Memur Senli, Eğitim Bir Senli idareciler gelecek. Gerçekten bu siyaseten yapılmış bir operasyondur. Bunun arkasından da görevden alınan müdür arkadaşlarımızın yerine gelecek Eğitim Bir Senli müdürler üzerinden de o okullardaki üyelerimiz teker teker istifaya zorlanacaklardır. Böyle bir kaos ortamını yaşıyoruz."

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN 'BİR DÜZENLEME YAPACAĞIM' DEDİĞİNİ DUYDUĞUMUZDA KORKAMAYA BAŞLIYORUZ

Diğer bir sıkıntının TEOG yerleştirmesinde yaşandığını ve sıkıntının devam ettiğini ifade eden Karaca, “Eğitimimiz gerçekten büyük bir kaos. Diyoruz ya Milli Eğitim Bakanlığı hangi alanda bir düzenleme yaparsa o alanda sorunlar içinden çıkılmaz hale dönüşüyor. Biz, isteyen öğrencinin İHL veya Meslek Liseleri’ne gitmelerine saygı duyarız. Ama zorla kendi istemediği halde bu okullara yönlendirmek sadece siyasi bir projeye gençliğimizi alet etmek anlamındadır. Bu çocuklarımız zorla, zorlanarak belirli bir süre sonra bıktırılarak istenen okullarda tutulacak. Siyaseten bu anlama geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'bir düzenleme yapacağım' dediğini duyduğumuzda korkamaya başlıyoruz. 'Aman bir düzenleme yapmayın' diye haykırıyoruz her seferinde. Çünkü yaptıkları her düzenleme, yapacağız dediği her iyileştirme adıyla yaptıkları her çaba, her çalışma ne yazık ki eğitimde karımıza kaos olarak karşımıza çıkıyor. Biz Eğitim Sen olarak bunların siyaseten bilinçli olarak yapıldığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün ve sendika ilçe temsilcileriyle sendika üyeleri katıldı.