Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında havada dengesini kaybeden Kanadalı pilot, kayalıklara çakılacağı sırada çarptığı ağaç sayesinde yaralı kurtuldu.

Tatilini Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde geçiren Kanada vatandaşı Brett Morgan Hazlett (41), yamaç paraşütü yapmak için Babadağı'na çıktı. Hazırlıklarını tamamlayan Kanadalı pilot bin 800 metre pistinden tek başına (single) atlayış gerçekleştirdi. Rahat bir atlayış gerçekleştiren pilot atlayıştan kısa süre sonra rüzgarın da etkisi ile paraşütün dengesini kaybetti. Yamaç paraşütü kapanan pilot, yaklaşık 100 metre yükseklikten yere düşmeye başladı. Hızla kayalık bölgeye düşerken son anda bir ağaca takılan pilot parçalanmaktan kurtuldu. Ağaç sayesinde hızı kesilen paraşütçü, düşerek yaralandı.

Bölgedeki pilotların durumu fark etmesi üzerine Kanadalı pilotu kurtarmak için çalışma başlatıldı. Babadağ'da konuşlu bulunan UMKE ekipleri, yaralı pilotu kurtarmak için sarp kayalıklara inmeye başladı. Halat yardımı ile yaralı pilotun bulunduğu alana ulaşan ekipler, ilk müdahalenin ardından Brett Morgan Hazlett'i bulunduğu yerden sedye üzerinde ambulansa taşıdı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kanalı pilotun belinde ve ayağında incinmeler olduğu öğrenildi.