Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO-SEV) organizasyonu ile bu yıl 7'nci Uluslararası Onkoloji Günleri etkinlikleri Muş’ta yapılmaya başlandı. Muş’ta 2 gün süreyle devam edecek olan 7. Uluslararası Onkoloji Günleri, şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş ile start aldı.

Belediye meydanında dans gösterileri yapıldı, halaylar çekildi. 7 konuda 30 konuşmacı, 14 ülke ve 81 ilden katılımcının katılımıyla kent merkezinde ‘kanserde farkındalık’ oluşturmak amacıyla yürüyüş yapıldı. Dövizlerin açıldığı ve sloganların atıldığı yürüyüşe Muş halkı alkış çalarak destek verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu kanserde farkındalık oluşturma yürüyüşü Hükümet Konağı önünde son buldu.

7. Uluslararası Onkoloji Günleri etkinliklerine katılmak üzere Muş’a gelen Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, emeği geçen herkese teşekkür etti. Sağlık Bakanlığı Tütün ve Bağımlılık Yapan Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Polat, 2008 yılından 2012 yılına kadar yaklaşık 2.5 milyon kişinin sigarayı bıraktığının altını çizdi.

    Türk Tıbbi Onkoloji Dairesi Başkanı Pınar Sayın ise kanserde farkındalığın artması ve kanserle mücadelenin desteklenmesinde atılan adımları ciddi bir şekilde önemsediklerini kaydetti.

    7. Uluslararası Onkoloji Günleri etkinliklerine ev sahipliği yapan Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Derneği Başkanı Salih Yüce de "Bir gençlik derneği olarak hedeflerimizin başında, toplumun kaynağı olan çocukları ve gençleri kansere karşı korumak geliyor. Kanser çok tehlikeli bir sağlık problemi ve erken teşhis kanser tedavisini kolaylaştırıyor. Bu nedenle kansere karşı ailelerin, çocukların ve gençlerin doğru bilgilendirilmesi, konusu üzerine çalışan sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi, hastalığın önlenmesi ve erken teşhis açısından oldukça önemlidir." dedi.

    Portekiz’den katılan Tania Vilaça Ramoa ise etkinliği çok güzel bulduğunu ve Muş’tan olmakta dolayı çok sevindiğini söyledi.

    7. Uluslararası Onkoloji Günleri etkinliklerinin 2 gün boyunca devam edeceği bildirildi.