Samsun genelinde ve özellikle merkez ilçelerde aralıklı devam eden kar yağışı üçüncü günün sonunda yerini güneşli havaya bıraktı. Beyaza bürünen Samsun’da güneşin yüzünü göstermesi ile kartpostallık manzaralar oluştu.

Merkeze bağlı İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde kalınlığı yer yer 20 santimetreyi bulan kar sabah işe gitmek isten vatandaşları zor durumda bıraktı. Ara yollarda buzla kaplı olduğu mahallelerde vatandaşlar karla kaplı araçlarını bırakarak toplu taşıma araçlarıyla gitmeyi tercih etti. Kar lastiği ve zinciri bulunan ve aracını temizleyip yola çıkanlar ise karla kaplı ana yol üzerinde düşük hızda giderek güçlükle ilerleye bildi.

'KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR'

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri yollarda tabaka haline gelen karı temizlemek için yoğun çalışma yürütüyor. Karla mücadele kapsamında yüzlerce personel ve onlarca araçla yapılan çalışmalara rağmen ara yollardaki kar birikintileri sürücülere zor anlar yaşatıyor. Öte yandan güneşin çıkmasıyla birlikte kendisini dışarıya atan vatandaşlar beyaza bürünen kentte dolaşmaya çıktı. Yüksek yerlere çıkan bazı vatandaşlar ise karla kaplı şehir merkezinin bu halini ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, “Bölgemizi cuma geceden bu yana etkileyen ve yer yer yoğun kar yağışlarına sebep olan soğuk ve yağışlı kütlesinin 27 Ocak Çarşamba öğle saatlerine kadar, kıyı hattı boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesi, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.” dedi.