Kars'ta 2014'ün 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Eyüp Tepe Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılım az olunca Vali Tepe, 'Salon büyük olunca içinde kayboluyoruz' siteminde bulundu.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün yeni restore edilen Konferans Salonu'nun da gerçekleşen toplantıya merkezden ve ilçelerden katılım düşük kaldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Tepe, "Salon çok büyük olunca içinde kayboluyoruz. Her 3 ayda bir yapmış olduğumuz İl Koordinasyon Kurulu toplantısının Nisan ayağını gerçekleştiriyoruz." dedi. 30 Mart seçimlerini geride bıraktıklarını ifade eden Vali Tepe, "Sadece Kars'ta değil bütün ülkemizde yoğun geçen bir seçim süreci, ardından şimdi inşallah önümüze bakacağız. Kars'ımızla alakalı yapacağımız hizmetlerimize odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

"MEVSİM KISA İNŞAAT SEZONUNU İYİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR"

Vali Tepe Koordinasyon Kurulu üyelerine bu yıl gerçekleştirilecek inşaat çalışmalarında mevsimi iyi değerlendirme önerisinde bulunarak "Özellikle kışın sert geçtiği bölgelerde iş sezonu maalesef çok fazla değil. Nisan'ın 15'i itibariyle başlayan süreç 1 Kasım'da bitirile biliyor. O nedenle bizim çalışmalarımıza ola bildiğince odaklanarak hızlı bir şekilde işletmemiz gerekiyor. Çünkü mevsim kısa, imkanlar kısıtlı ve şimdiden ben Kars için yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum." dedi.

İlk sözün verildiği Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın da il dışında olduğu toplantıda İl Koordinasyon Kurulunu Başkan Vekili Erdinç Erdağı bilgilendirdi. Vali Tepe, Başkan Vekili Erdağı konuşmasına başlamadan araya girerek, "Olabildiğince hızlı olabilirsek, sebebi de şudur, Bakanımız gelecek, komşu ilimize, bende ona bazı geçtiğimiz hafta ki yaşadığımız olaylar ve seçim süreci hakkında bilgi arz etmeye gideceğim." diye uyardı.

Belediye Başkan Vekili, Kars için 10 projeden bahsederken geçmiş dönem projelerini ise tamamlayacaklarını kaydetti. Koordinasyon kurulu diğer üyelerin sunumları ile sona erdi.