Havza'da, Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki 25 Mayıs Küçük Sanayi Sitesi esnafı, kavşak sorunlarının çözülmesi için yol kapatıp eylem yaptı.

Sanayi esnafı adına konuşan Havza Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Fahri Çiftçi, sanayi girişi olan ana yolda herhangi bir kavşağın olmaması nedeniyle Karadeniz’den Ankara istikametine geçen araçların Havza’yı transit geçtiklerini, sanayi esnafının işlerinde yüzde 80 azalma olduğunu belirtti. Sanayi sitesi için yapılan alt geçidin de kullanılmadığını ve sanayi sitesine uzak bir yerde alt geçit olduğunu belirten Başkan Çiftçi, aynı zamanda bu alt geçitte daha önceden kara yollarının yapmış olduğu yanlış istimlak dolayısıyla bir vatandaşın yolu trafiğe kapattığını ve bu şekilde de sanayi yolunun kapatıldığını belirtti.

Fahri Çiftçi, “Burada yolu kesmemizin sebebi sanayi esnafımızın mağduriyetindendir. Daha önce müracaatlarımıza rağmen kaymakamlık, Karayolları ve Havza Belediyesi'nden bir türlü konuyla alakalı sonuç alamadık. Sanayi sitemize kavşak istiyoruz, en büyük sorunumuz kavşak sorunumuzdur. Bizim iş sorunumuz yoktur, kavşak sorunumuz vardır.

Esnaf odalarının başkanı, temsilcisi olarak her tarafa gerekli bilgileri verdik. En son çare olarak da yolu keserek eylemi başlatmaktayız. Bu küçük bir eylemdir. Yarın veya öbür gün anayolu keseceğimizi tüm basın mensuplarına ve yetkililere duyuruyorum. Buradaki amacımız kimseyi üzmek, kimseyi şikayet etmek değil, sadece esnafımızın ekmek teknesi kapanmıştır. Esnafımızın kazancında eskiden yapılan işler ile yeni yapılan işler arasında çok fark vardır. Esnafımız çok büyük zarara uğramıştır. Elektrik, su ve kiralarını ödemekte zorlanmaktadırlar. Bu sorunun biran önce çözülmesini, sanayi sitemize kavşak yapılmasını veya en kötü şartlarda bir cep yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası esnaf; 'Kavşak istiyoruz, cep istiyoruz, yolumuzun açılmasını istiyoruz' sloganları ile olaysız bir şekilde iş yerlerine döndü.