CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta seçilecek cumhurbaşkanının kullandığı dilin öfke dili olmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı konuşunca herkes huzur bulmalı. Cumhurbaşkanı, ahlaklı birisi olmalı." dedi.

    Mersin’in Silifke ilçesinde davul zurna ile karşılanan Kılıçdaroğlu, belediye önünde halka hitap etti. "Bir şey istiyorum sizden, çocuklarımız için, geleceğimiz için, ülkemiz için, bayrağımız için ayın 10'unda sandığa gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir; cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. İki, cumhurbaşkanının kullandığı dil, öfke dili olmamalı. Cumhurbaşkanı konuşunca herkes huzur bulmalı. Üç, cumhurbaşkanı ahlaklı birisi olmalı. Yüksek ahlaki değerlere sahip birisi olmalı. Cumhurbaşkanının arkasında karanlık noktalar olmamalı. Cumhurbaşkanının hem batıda, hem doğuda, hem Türkiye'de saygınlığı olmalı. Yani sözünün ağırlığı olmalı. Yani devleti iyi yönetmeli. Yani devletin sigortası olmalı. Yani devlette kavgayı değil devlette huzuru sağlamalı." diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı adayının vatandaşını tekmelettirmemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu "Onun için diyoruz sen tekmelettin, biz diyoruz Ekmelettin. Adamlarına talimat veriyor git şu vatandaşı tekmele diye.. Yaptılar değil mi? Yaptılar, gitti vatandaşına tokat attı. Şimdi bir de kalkmış diyor ki ben cumhurbaşkanı olacağım.. Sen cumhurbaşkanı olamazsın bir kişinin cumhurbaşkanı olabilmesi için bütün vatandaşlarını sevmesi lazım, inancı, görüşü ne olursa olsun bütün vatandaşlarını kucaklaması lazım. Bu topraklarda neyi ekersen onu biçersin. Bu topraklara bereketi ekelim, birlik ekelim, kardeşliği ekelim, saygıyı ekelim, gelin bu topraklarda ekmek için Ekmeleddin diyelim." diye konuştu.