Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kimse Yok Mu Derneği Ankara şubesi, bin aydan hayırlı olan Kadir gecesinde Filistin için yardım kampanyası düzenledi.

Yeni Mahalle'deki Samanyolu Eğitim Kurumları binasında teravih kılmak için bir araya gelen kalabalık, Filistin'e yardım için açılan stanta yoğun ilgi gösterdi. Teravih namazı sonrasında standa gelen vatandaşlar burada yardımlarını sadaka kutusuna bırakıp broşür ve dergileri aldı.

Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili konuşan Kimse Yok Mu Ankara Şubesi Müdürü İbrahim Çiçek, “Kadir gecesi için bir araya gelen insanımız bir taraftan hem Gazze için dualar yapılırken bir taraftan da maddi olarak yapabileceklerimiz nelerdir diye düşündük. Bizler de burada hem dergi ve broşürlerimizle hem de onların yapacakları katkılar için stant kurduk. Şu mübarek ayı hem değerlendirme hem de Kadir gecesinde İslam dünyası adına Filistin Gazze’de bu sıkıntıyı yaşayan Müslümanlar adına neler yapabiliriz diye bu mübarek gecede bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bazen vereceğimiz sms’ler ile bazen vereceğimiz bağışlar ile onların yanında olduğumuzu şu mübarek günde onları unutmadığımızı hem fiili dualarımız hem de kavli dualarımızla yanlarında olduğumuzu gösterme adına böyle bir yardım kampanyası yaptık" dedi.

Yardım kampanyasına katılan bir vatandaş, “Gazze'de yaşananların bu mübarek günlerde olması çok üzücü. Gazze yıllardır bu sıkıntıları yaşıyor. Bu mübarek gecede biz onlara dua ile destek olmaya çalışıyoruz. Maddi yardımlarımızı da Kimse Yok Mu aracılığıyla iletmeye çalışıyoruz. Üzülüyoruz onlar için. İnşallah bu gecenin hürmetine yardımcı olur” diye konuştu.