Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2 günden beri devam eden olaylar nedeniyle göstericiler Kızıltepe Kaymakamlığı binasının camlarını indirdi. Kaymakamlığa ait makam aracı da tahrip etti. Göstericiler daha sonra ilçede bulunan kamu bankasını taşladı.

Bir grup eylemci, saat 11.00 sıralarında slogan atarak Kızıltepe Kaymakamlık binasına taşlı saldırıda bulundu. Kaymakamlık binasının camlarını indiren göstericiler, burada bulunan kaymakamlığa ait makam aracını tahrip etti. Daha sonra sokakta bulunan kamu bankasını taşlayan göstericiler, polislerin müdahalesi ile sokak aralarına kaçtı. Daha sonra tekrar bir araya gelen göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Polise taş atan yüzleri maskeli gruba polis, gaz bombası ile müdahale etti. İlçeye takviye polis ekipleri gönderildi.

Olaydan sonra açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turanermiş, ilçede bir grup tarafından Kaymakamlık binasına ve makam aracına taşlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, kaymakamlık binası ve makam aracının hasar gördüğünü söyledi.