Suriye Kobani'de YPG saflarında IŞİD'la girdiği çatışmada yaralandıktan sonra Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Baran Günana için Kars'ta tören düzenlendi. Günana'nın cenazesi defin için Susuz'un Harmanlı köyüne gönderildi.

Suriye'nin Kobani kasabasında 2 hafta önce IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için gördüğü Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Baran Günana için memleketi Kars'ta yürüyüş düzenlendi. İlk olarak Barış ve Demokrasi (BDP) İl binasında partililer ve akrabaları bir araya geldi. Buradan Iğdır Belediyesi'ne ait ambulansla yürüyüşe geçen kalabalık, İstasyon Camii'ne kadar slogan atarak yürüdü. Çevik Kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, ıslıklar, alkışlar ve 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları atıldı.

İstasyon Camii morgundan alınan Günana'nın cenazesini gören kız kardeşi fenalık geçirdi. Iğdır Belediyesi'ne ait ambulansa konan araca binen kız kardeş sıklıkla aracın arkasına dönerek ağabeyine baktı. Cenaze, toprağa verilmek üzere Susuz’un Harmanlı köyüne götürüldü.