Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki hastanelere hasta olarak başvuran 2 kişi, ebola şüphesiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Şüpheliler nedeniyle hastane izole edildi, hasta kabulleri durduruldu. Hastalardan alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderildi.

Biri Türk, biri yabancı uyruklu 2 kişi, sabah saatlerinde, yüksek ateş şikayetleriyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ebola hastalığından şüphelenen doktorlar, acil servisi hemen boşalttı ve hastaneyi karantina altına aldı. İsimleri açıklanmayan, Nijerya ve Mısır'dan öykülerinin bulunduğu belirtilen hastalar, ambulansla daha donanımlı olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bu sırada, hastanenin acili boşaltıldı, hasta kabulleri durduruldu ve karantina uygulaması başlatıldı. Hastanenin güvenlik görevlileri ve basın mensuplarına maske dağıtıldı. Ambulansla hastaneye getirilen hastalar, acile alınarak tedavilerine başlanıldı.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, 2 hastanın yüksek ateş şikayetleriyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi. Aydınlık, şunları kaydetti: "Hastalar ebola şüphesiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bu durumlar için Kocaeli referans merkezi. Klinik ebola şüphesiyle izole edildi. Şu an kan örnekleri Ankara'ya gönderildi. Örnekler 2 -3 gün içinde gelir. Gereken tedavi devam edecek. Tıbbı yönden ciddi durum yok. Ancak kan tahlilleri çıktıktan sonra şüphe ortadan kalkarsa sorun yok. Şüphede haklı çıkarsak tedavi uygulanacak. Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü algoritma işletilecek. Bu süre zarfında hastanedeki izolasyon devam edecek." Hastanın kişisel verileri hakkında bilgi vermeyen Aydınlık, "Bunların yurt dışında Mısır ve Nijerya öyküsü var." dedi.

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile başvuran, 45 yaşındaki erkek hastanın 20.10.2014 tarihinde Nijerya’dan geldiği, son bir aydır Nijerya’da marangozluk yaptığı bilgisi üzerine ilgili hastanenin klinisyenlerince, ebola virüsü görülen ülkeden seyahat nedeniyle, şüpheli hastanın ebola olabileceği değerlendirilerek, teşhis ve takip edilmek üzere gerekli tüm önlemler alınmış olup, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekipleri tarafından daha önceden belirlenen Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne transportu planlanmıştır." denildi.