Vizesiz Turların başında Kuzey Afrikanın incisi, Cebelitarık Boğazının bir yakasında kurulmuş, Afrika’nın en gelişmiş ülkesinden bahsediyoruz, tabiî ki Fas Krallığından. Arap baharından en az etkilenen ve yaptığı reformlarla halkını yönetime dahil eden Fas’ta ülke huzur ve sükunet içinde. Huzurlu ve mutlu insanların oluşturduğu bu güzel ülkede yaşam ucuz. Ülkemizden ulaşım ile farklı havayolları ile 4,5 saatlik uzaklıkta. Fas Turu yapmak için kesinlikle İslami turlar güvencesiyle hareket etmelisiniz. Air arabia, Air Maroc (Kraliyet Havayolları) ve tabiî ki dünyanın en çok noktasına uçuş yapan Türk Havayolları. Uçak bileti fiyatlarında low coast havayolu olan air arabia en uygun fiyatla ulaşım sağlıyor. Tabiki birçok şey ekstra. Hatta bagaj bile. Biletler ambar bagajı olmadan satılıyor. Sadece 10 kilogramlık el bagajı hakkınız bulunuyor.

Fas Turu yaparken alışverişleriniz de pazarlık etmeyi unutmayın. Satıcıya talep ettiği ücretin yarısını teklif edin. Zira yarısı olmasa bile %40 indirimli alış veriş yapabilirsiniz. Hediyelik eşyaların başında argan yağı geliyor. Birçok derde deva en güzel masajların baş rol oyuncusu argan yağı almayı unutmayın. Fas Turuna katılmak için vize gerekmediğini hatırlatmak isteriz. Sadece 6ay geçerliliği bulunan pasaportunuzun olması yeterli.

Gezilecek yerlerden bahsedecek olursak; Başkent Rabat, Fes, Meknes, Tanca, Kazablanka ve Marakeş başlıca durak noktalarımız. Bu şehirlerde özellikle görmeniz gereken yerler ise; Hasan 2 Camii, Essauria Kasabası, Manera Bahçeleri, Deri Dabahkaneleri ve Mucizeler Meydanı diye adlandırılan Marakeş Meydanıdır. Gerçek bir "mucizeler avlusu" diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde bulunan ender meydanlardan birisidir. Meddahlar, yılan oynatacıları, dövmeciler, Hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jamaa El Fna için kısaca "açık hava tiyatrosu" diyebiliriz. Burada insanların fotoğrafını çekmek veya fotoğraf çekmek ücretlidir.

Ucuz Fas Turları yapan firmalara lütfen inanmayın. En uygun fiyatlı hizmete ve dahil olan hizmetlere bakın. Birçok firma fiyatları ucuz göstermek için her şeyi ekstra satıyor. İslami Turlar da kesinlikle böyle bir şey yaşamazsınız. Gezilmesi gereken yerler fiyatlara zaten dahil edilmiştir. Sizlerden ekstra tur bedeli adı altında hiçbir ücret toplanmayacaktır.

Fas Turunda helal yemekler konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceksiniz. Zaten Müslüman bir memlekette olduğunuz için hemen hemen her restoranda helal yemekler yiyebilirsiniz. Namaz saatlerinde bölgede ki büyük camilerde ibadet edebilirsiniz.