Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Deli Hakkı mevkiinde kurulan kurban pazarına hayvan getiren satıcılar, kurbanlık alanını sinek bastığını ve pislikten geçilmediğini söyledi. Belediyenin kendileri ile ilgilenmediğini ifade eden satıcılar 'Rüzgarda çadırlar uçtu. Kendi imkanlarımızla çadırları tamir ettik' diyerek tepki gösterdi.

Her sene Deli Hakkı mevkiinde kurulan kurban pazarında, Kurban bayramına sayılı günler kala satıcılar, sinekler arasında satış yaptığını söyledi. Kurban alanının yetersiz olduğunu, hayvanlarının çamur içerisinde yattığını ifade eden satıcılar, hayvan pisliklerinin temizlenmediğini ve bu nedenle de kurban alanını sineklerin bastığını ifade ettiler. Kurban satıcılarından Şakir Başak, kurban pazarının bu sene iyi geçmediğini, yağmur ve çamur altında kaldıklarını ve belediyenin kurbanlık alanı ile ilgilenmediğini, 2 gündür çadırların yıkıldığını ve hiç kimsenin gelip geçmiş olsun bile demediğini söyledi. Başak konuşmasında "3 gündür burada eziyet çekiyoruz. Gece gündüz burada yatmıyor, çadırlarda nöbet tutuyoruz." dedi.

"HAYVANLAR SUYUN İÇERİSİNDE KALDI"

Kurban satıcılarından Ziya İnal, kurbanlık hayvanların sular içerisinde kaldığını söyledi. Kendilerinin de sular içerisinde sabaha kadar beklediğini anlatan İnal "2014 yılında yaşıyoruz. 2020-2030 yılında yaşamıyoruz. Hangi devirde yaşıyoruz. Belediye bizden parayı alıyor. Belediyenin hurdalığı burada. 3-5 demir alıp dikemiyor mu? Millet 1 ay burada kaldığı için nasıl olsa gideceğiz düşüncesi ile bir şey demiyor. Ne gelen var, ne de giden" dedi.

"SİNEKLERİN İÇERİNDE YATIP SİNEKLERLERİN İÇİNDE YEMEK YİYORUZ"

Kurban satıcılarından olan ve Kars ilinden ilçeye kurbanlık hayvan getiren Subitay Danyıldız ise yaşadıkları ve kaldıkları çadırlar başta olmak üzere çadır da ki sineklerle çevresinde hayvan pisliğini göstererek belediye yetkililerine tepki gösterdi. Subitay Danyıldız konuşmasında "Biz burada içme suyu bile içemiyoruz. Pislik içerisinde yaşıyoruz. Pisliğe bakın. Çöp bile alınmıyor. Çadırlar da ki rezilliğe, çadırlarda ki sineğe bakın. Yalan değil. Bunlar gerçektir. Bu çadır rüzgarda yıkıldı. O anda hiç bir şey yapamadık. Hayvanlar sabaha kadar yağmurun altında kaldı. Çadırı kendimiz tamir ettik." dedi.

Ankara ve bazı illerde hayvanlar için hazırlanan yerde düzen olduğunu, hem kendilerinin hem de hayvanlarının rahat ettiğini söyleyen Yakup Kaçan, Ereğli' de ki kurban pazarında düzensizlik olduğunu söyledi. Sinekler içerisinde yemek yapıp yediklerini kaydeden Kaçan "Buranın belediyesinde düzen mi yok artık bilmiyorum böyle bir şey olmaz. Bizden para alıyor. Hakkıdır alacak. Ben Ankara' da 5 bin lira veriyorum. Ama düzen görüyorum. Hayvanımın altı rahat oluyor. Kendim rahat oluyorum. Buraya bir çözüm bulsunlar. Sıkıntı, yatacak yerimiz yok. Çadırlarımızın kuruluşu düzensiz. Her çadırın arasında boşluk yok. Hayvanımızın pisliğini dökemiyoruz. Temek yapacağız ama her taraf gördüğünüz gibi sinek. Yerimiz dar. Bu sene geçti ama seneye bizlere düzenli bir yer istiyoruz." diye konuştu.

Kurban pazarında yaşanan sıkıntılar içerisinde hayvan satışları devam ederken, küçükbaş hayvanların 500 liradan başladığı, büyükbaş hayvanların ise 3 bin liradan başladığı belirtildi. Satıcılar kurban bayramına kadar ellerinde kalan kurbanlıkların bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

Diğer yandan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kurban pazarında sıkıntılar yaşandığını, önümüzdeki sene bu sıkıntıların giderileceğini, fiziki şartlarda iyileştirmeler yapılacağını ifade etti.