Ataşehir Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, finans merkezinin Ümraniye Belediyesi’nin sınırlarına dahil edilmesine anlam veremediklerini söyledi. Ersin, “Başbakan, bakanlar, tüm devlet erkanı finans merkezini Ataşehir ile birlikte simge yapmıştı. Bugün ne oldu da Ümraniye’ye geçti? Ümraniye’ye geçmesiyle finans merkezinin kazancı ne olur?” diye sordu.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalar yapan Ercan Ersin, torba yasaya acilen konulan bir madde ile mahallelerinde bulunan finans merkezinin Ümraniye sınırlarına dahil edildiğini belirtti. Bundan sonra mahalle olarak Ataşehir’e bağlı kalmaya devam edeceklerini ancak finans merkezinin Ümraniye’ye bağlandığını ifade eden Ersin, mahallelerinin gelişim sürecini anlattı. Ersin, “Bu mahalle 1992 yılında Barbaros ismiyle kuruldu. O tarihte finans merkezinin bulunduğu alan 600 bin metrekare olarak Barbaros Mahallesi’ne aitti. 2009 seçimlerinde buranın Kadıköy’den ayrılıp Ataşehir’e geçtiği tarihte Ümraniye Belediyesi’nin bu bölgenin kendi alanlarında kalması için müracaat ettiğini duyduk. Buranın inşaat çalışmaları başladığından itibaren vergilerin harçların Ataşehir Belediyesi tarafından alındığını biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bir anda Ümraniye’ye geçmesine bir anlam veremedik.” diyen Ersin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Türkiye’nin en hızlı geçişen yerlerinden biridir Ataşehir. Böyle bir ilçeye yakışan finans merkezinin başka bir ilçeye verilmesi, yeni doğan bir bebeğin annesinin kucağından alınmasına benzetiyorum. Bu karar, mahallemizdeki insanların üzerinde kargaşa meydana getirdi. Barbaros Mahallesi bir tarafta 64 katlı binaların, diğer tarafta da 3,5 katlı binaların bulunduğu bir mahalle. Bu finans merkezini bir gecede başka bir belediye sınırları içine kaçırır gibi taşıyacaklarına gelsinler 1992 yılından beri mahalle insanımızın mağduriyetini çözsünler. Bu mahalleye emek veren insanların işlerini acele görsünler.”


Finans merkezinin Ataşehir ile güzel olduğunu söyleyen Ersin, “Başbakan, bakanlar, tüm devlet erkanı finans merkezini Ataşehir ile birlikte simge yapmıştır. Bugün ne oldu da Ümraniye’ye geçti? Ümraniye’ye geçmesiyle finans merkezinin kazancı ne olur? Bu ilçeye, bu mahalleye yakışmışsa bırakın da bizimle kalsın?” ifadelerini kullandı.