Bayanlar güçlü markaları ve ünlü modaevlerinin 2016 ilkbahar yaz koleksiyonları barlar olduğuna göre bizde podyumdaki saçlar ve makyajlar için kendimize referans alabiliriz.

Bayanlar tasarımcılar artık kıyafetler kadar saç ve makyaj da da belirleyici ve Kural bozucu oluyorlar işte 2016’nın öne çıkan trendleri.. Hepimizin de bildiği gibi İnce yağ gibi kaşlar tarihi olur ve bir süredir de kalın ve doğal kaşlar göz önünde bulundurulmaktadır ve bunların gözlerde daha çok iyi göründüğünü biliyoruz. Ve hepimiz uyguluyoruz bu. Trend etkisini 2016 senesinde biraz daha artıracak ve kalın kaşlar adeta altın çağını yaşayacak Alexander wang emilio pucci gibi dünya markalarının podyumlarından bunu anlamak hiç de güç değil seyrek saçlara sahipseniz. Bunu kendinize dert etmeyin. Çünkü çözümü çok basit pek çok markanın kaç için özel ürettiği ürünler ile kaşlarınızı doldurabilirsiniz zaten kalın kaşlar sahipseniz daha muntazam durumlarını sağlamak için kaç velilerinden yardım almaktan iyi bir seçenek haline gelecektir. Bayanlar sezonun öne çıkan trende kuşkusuz ki yok gibi bir şekilde yapılan makyajlar yani tüm detayların mümkün olduğunca doğal oldu konmak gözüne ağırlık verilen bir bölümünden bahsediyoruz gözlerde sadece kirpikler ön planda dudaklar ise tamamen nude yani doğallıktan şaşmadan yüzü çok . Aydın canlı göstermek için straubing uygulamasından faydalanabilir gerek likit gerek toz aydınlatıcılar İle bunu sağlamak ise çok basit bir hale gelmektedir yapmanız gereken ise güneşin vurduğunda doğal olarak aydınlattığı, elmacık kemikleri burun ve dudak üstü kaç altı gibi noktalara güzel bir şekilde aydınlatmak ile mümkündür gözlerde bol rimel dudaklarda ise hafif bir ruj yeterli hale gelecektir. Bu makyajın en iyi örnekleri Balmain ve Michael Kors defilelerinde görülebilmektedir.

Bayanlar bu noktada Gözlerin ön planda olduğu gibi bir makyaj da söz konusudur mümkün olduğunca çarpıcı ve dramatik gözler kullanılmalıdır. Böyle bir görünüme en kolay yolu ise tabii ki de kuyruklu eye linerlardan nereden geçmektedir. Bu makyajı ise kedi gözü ile sağlayabiliriz dünya devlerinin yer aldığı podyumlara bakıldığında sıradışı, göz kalemleri uygulamalarına rahatlarız. Eğer siz de yeterince iddialı ve farklı olmaktan hoşlanıyor iseniz bunlardan ilham alabilir ve farklı çizgiler deneyebilirsiniz bu görünüm için sadece eyeliner kullanmak zorunda değilsiniz koyu renk farlar ile yapılan dumanlı göz makyajları sayesinde de biraz daha çekik bir şekilde yapılarak gözler kedi gözü ifadesini getirilebilmektedir.