Malatya Barış ve Demokrasi Bileşenleri platformu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kuzey Irak ile Suriye’de IŞİD militanlarının saldırılarından kaçan insanlar için yardım çağrısı yaptı.

Kampanya nedeniyle düzenlenen basın toplantısında platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, Irak ve Suriye’de yıllardır yaşanan iç karışıklıkların yeni bir boyut kazanarak kanlı boğazlaşmaya dönüştüğünü belirtti. Bölgenin doğal kaynaklarına uzun vadeli erişim için küresel güçlerin desteği ile devşirilen acımasız çetelerin mazlumlara saldırdığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti: “Sınır tanımamakta binlerce masum insanı öldürmekte kadınları kaçırıp rehin tutarak insanlık suçu işlemektedirler. Yaşanan bu insanlık dışı saldırılar karşısında on binlerce insan yaşadığı toprakları terk ederek yaşamlarını kurtarmaya çalışmaktadırlar. Yaşamlarını kurtarmaya çalışan bu insanlar kaçış yollarında açlık susuzluk ve diğer acil insani ihtiyaçlara sahip olmadıkları için yollarda yaşamlarını yitirmektedirler. Yaşanan bu insanlık trajedisi karşısında yapılan yardımların yeterli olmaması nedeniyle her geçen gün ölümler artmaktadır. Dolayısıyla insanlık adına yaşanan bu trajedi ve drama son verilmesi için hepimizin herkesin sorumluluğu vardır” dedi.

Günümüzde binlerce Ezidi, Kürt, Türkmen, Arap ve farklı inançlara mensup insanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Kaya, “Bir yandan IŞİD’in vahşi saldırıları, bir yandan açlık ve susuzluk nedeniyle her gün yüzlerce insan yaşamını yitirmektedir. Bu nedenlerle tüm ulusları, yardım ve sivil toplum kuruluşları, tüm hayırseverleri ve ben insanım diyen herkesi duyarlılığa çağırıyoruz. Bu sorumluluk sadece birkaç sivil toplum kuruluşunun değil, bütün insanlarımızın sorumluluğudur. Malatyalı hemşehrilerimizi, tüm sivil, siyasi kurum ve kuruluşları ‘İmdat hawar’ anlayışıyla seferberliğe çağırıyoruz. Oluşturulan yardım koordinasyonumuz Malatya’da gerekli tüm çalışmaları yaparak yapılan yardımları ayrımsız bir biçimde savaş mağduru olan herkese (Ezidi, Kürd, Türkmen, Arap) ulaştırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaya, bölgede en fazla kuru gıda malzemesi, temizlik maddesi, çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, battaniye ve kullanılmamış giysiye ihtiyaç duyulduğunu, yardımların ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılması çağrısında bulundu.