Manisa Valiliği, gençler arasında uyuşturucu madde kullanımını özendirici nitelikte olduğu değerlendirilen ‘Elimde patladı Bonzai’ isimli şarkının il genelinde düğün, nişan ve konserlerde çalınmasını yasakladı. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, Manisa ili sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, halk sağlığının korunması ve özellikle gençleri alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için, ritmik melodilerle bestelenmiş, özellikle gençlerin bilinç altına nüfuz eden ve uyuşturucu madde kullanımını özendirici nitelikte olduğu değerlendirilen ‘Elimde patladı Bonzai’ isimli şarkının alenen umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde çalınmasının engellenerek, halk arasında Bonzai olarak bilinen ancak yeni nesil uyarıcı ve halüsinatif ektiye sahip, bağımlılık yapıcı bir sentetik uyuşturucu maddesi olan ve son dönemde belirli grup gençler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan ve de ölümlere neden olan kannabinoıd (Bonzai) kullanımının engellenmesinin amaçlandığını belirtildi.

Açıklamada, bu kararın Manisa il sınırları içerisinde bulunan umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser ve benzeri etkinliklerin yapıldığı yerleri kapsadığı ifade edildi. Kararın, Anayasanın 56. 58 Maddesi, 5442 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 1 l/C ve 66. Maddesi 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi uyarınca hazırlandığı, bu kararın 4. Maddesindeki hükümlere uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1. Fıkrasına göre yasal işlem yapılacağı bildirildi. Kararın yürürlüğe girdiği ve bu kararın Manisa Valiliği tarafından yürütüldüğü belirtildi.