Balıkesir'de iki yılı aşkın bir süredir görev yapan ve son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Vali Ahmet Turhan veda etti. İki yıldır Balıkesir'e hizmet etmenin mutluluğu içinde olduğunu belirterek, "Görevimi benden sonraki arkadaşıma bayrağı daha da yüceltmek için devrediyorum. Huzurluyum, sizleri çok seviyorum." dedi.

Son valiler kararnamesiyle merkez valisi olarak atanan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan için veda töreni düzenlendi. Valilik bahçesinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, ilçe belediye başkanları, vali yardımcıları, daire müdürleri, valilik personeli ile vatandaşlar katıldı.

Valilik bahçesinde kendisini bekleyenlerle tek tek tokalaşan Vali Turhan, vatandaşlar ve valilik çalışanları çiçek verdi. Törende bazı valilik çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Turhan, kendisini Ankara'ya götürecek araca binmeden önce yaptığı kısa açıklamada, iki yıllık görev süresi boyunca Balıkesir halkına hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi.

"Balıkesir halkına sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." diyen Vali Turhan, "Balıkesir halkına iki yıllık hizmetin onurunu ve mutluluğunu yaşadım. Allahaısmarladık diyorum. Balıkesir'e gerçekten hizmet etmek benim için bir şerefti. Bir hoş seda bırakmışsam benim için de saadet. Ben, görevimi benden sonraki arkadaşıma bayrağı daha da yüceltmek için devrediyorum. Huzurluyum, sizleri çok seviyorum." dedi.

Vali Turhan, Batman Valiliği görevini yürütürken 03 Ağustos 2012 tarih ve 28373 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 01.08.2012 tarihli ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Balıkesir Valiliği'ne atanmıştı.