Hatay'da Suudi Arabistan'dan dönen Selahattin M.'nin (42) Mers virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, hacdan dönen ve benzeri belirtilerle hastaneye kaldırılan M.S. isimli kadın Antakya Devlet Hastanesi'nde kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ederek, hastaneyi terk etti. Özel bir hastaneye gideceğini belirten hastanın yakınları hastayı da yanlarına alarak ayrıldı.

Kısa bir süre önce hac vazifesini yaptıktan sonra Hatay'ın Altınözü ilçesine dönen M.S. isimli kadın bugün akşam saatlerinde rahatsızlanarak Altınözü ilçesinde bir sağlık kuruluşuna kaldırıldı. Burada yüksek ateş, baş dönmesi ve kusma rahatsızlıkları nedeniyle Mers virüsünden şüphelenilen hasta, Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kendi imkanları Antakya'ya gelen M.S., yürüyerek Devlet Hastanesi'nin acil servisinden giriş yaptı. Belirtilerin söylenmesi üzerine acil serviste görevli personele maske ve eldiven taktırıldıktan sonra hasta bir üst servise alındı.

AİLE "İLGİLENMİYORLAR" DİYEREK HASTANEDEN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK AYRILDI

Serviste yaklaşık bir saat kalan hastanın yakınları doktorların kendileri ile ilgilenmediğini iddia ederek hastaneden ayrıldı. Özel bir sağlık kuruluşuna gideceklerini ifade eden hasta yakınları, her hangi bir önlem almadan acil servis girişine getirdikleri özel araç ile M.S.'yi alarak hastaneden ayrıldı.
Yetkili makamlar olayla ilgili açıklama yapmadı.

HATAY'DA BİR KİŞİ MERS VİRÜSÜ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bu arada Suudi Arabistan'da rahatsızlanan ve tedavi için memleketi Hatay'a gelen Selahattin M. (42) 11 Ekim günü yapılan tüm müdahalelere rağmen Mers virüsü nedeniyle hayatını kaybetmişti.