Kars'ta 6 Nisan Pazar günü öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili bulundu. Kars Emniyeti elde ettiği bilgiler doğrultusunda izini sürdüğü katili bu gece itibariyle yakaladı. Katili güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a götürdü.

Kars Valisi Eyüp Tepe, İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Mert Aydın'nın katilinin yakalandığını ve 12 Nisan gecesi saat 02.30 sıralarında bir araçla Erzurum iline gönderildiğini açıkladı. Yakalanan katilin güvenliği için ismini açıklamayan Vali Tepe, yaşını da ailesinin güvenliğini almadan açıklamayacaklarını söyledi.

Vali Tepe, "1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün akşam saatlerinde yakaladık. Tabiî ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum’a gönderdik. Olayla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından Mert’in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. Başka gözaltı yok." dedi.