Mardin’in Midyat ilçesinde su şebekesinin geçiş güzergâhında patlayan su borusunun ardından yol çöktü. Belediye ekipleri çöken yolda çalışma başlattı.

Sabah saatlerinde, Şehitlik Caddesi'nden geçen şebeke sularına ait boruların patlaması sonucu yol çöktü. Yaklaşık 50 metrelik çöküntü yaşanan alanı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Olayın ardından şebeke suları kesildi. Belediye ekipleri yolu trafiğe kapatırken, onarım çalışmasına başladı.

Yerel seçimlerden önce yapımı tamamlanan yolda toprak çökmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle muhtarı Murat Başar yolun daha önce de çöktüğünü ve belediye ekiplerinin çalışma yaptıklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Fen İşleri Müdür Vekili Şükrü Çelebi ise "Orada su şebekesinde su patlağı oluştu. Ekipler şu an çalışma yapıyor, ön gördüğümüz bir durumdu. Ana arter kanalizasyon çalışması yapıldığında 10 metre derinlik ve 4 metre genişlik yapılarak kazı çalışması yapmıştık. Vatandaşları çamurda bırakmaktansa yolu parke döşedik." dedi. Olağan bir durum olduğunu belirten Çelebi, vatandaşları çamurda ve tozda bırakmamak adına yol yapım çalışması yapmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.