Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından sürdürülen MİLGEM Korveti Projesi kapsamında inşa edilecek 'MİLGEM' (Milli Gemi) projesinin 3. ve 4. gemilerinin (BURGAZADA ve KINALIADA) Savaş Sistemleri, ilk iki gemide olduğu gibi ASELSAN’ın pilot ortak olduğu ve HAVELSAN ile birlikte kurulan MİLGEM İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek.

    Söz konusu proje kapsamında, MİLGEM 3. ve 4. Gemileri Savaş Sistemlerinin sözleşme kapsamına dahil edilmesine ilişkin 206 milyon Euro tutarında bir sözleşme değişikliği imzalandı. Sözleşmede ASELSAN'ın iş payı 140,8 milyon Euro oldu.

    ASELSAN, MİLGEM Savaş Sisteminde Entegre Muhabere Sistemi, Elektronik Harp Sistemi, Elektro Optik Sistemler, Seyrüsefer Sistemleri, Radarlar, Hava Savunma ve Silah Sistemleri, Atış Kontrol Sistemleri, Sonarlar ve Torpido Karşı Tedbir Sistemleri ile Savaş Sistemi Entegrasyonunu gerçekleştiriyor. Yerli katkının en üst düzeyde olması hedefi ile başlanan MILGEM Projesinde savunma projelerinde yurt içi katma değer oranının artırılması hedefi doğrultusunda ilk iki gemideki sistemlere ek olarak yeni yerli sistemler katıldı.

    MİLGEM-3 VE 4’TE MİLLİLEŞTİRİLEN SİSTEMLER

    Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi (HIZIR), ASELSAN tarafından gerçekleştirilen alt yapı yatırımları ile kazanılan su altı akustiği elektronik sistemlerinin geliştirilmesi, test ve entegrasyonu yeteneği doğrultusunda milli imkanlar ile tasarlandı ve üretildi.

    İskandil Sistemi (KULAÇ), ASELSAN tarafından Ay Sınıfı denizaltılar için geliştirildi ve ilk olarak denizaltılarda kullanıma alındı. Su üstü gemileri için geliştirilen modeli de MİLGEM’lerde kullanılacak.