Günümüzde pek çok firma üretim planlamalarına yeni çıkaracakları ürüne ait markalaştırma çalışmalarını eklemektedir. Çünkü sahip olduklarına ürüne ait yasal tüm hakları ellerinde bulundurmak ve bu sayede sektörde söz sahibi olmak istemektedirler. Büyüyen ve büyümek isteyen tüm firmalar marka tesciline oldukça önem vermektedir. Peki marka nedir? Sahip olduğunuz ürün veya hizmetleri diğer firmalardan ayırt edici bir şekilde adlar, sözcükler, logo, işaret veya bunların bir kaçına sahip olmaya marka denir. Buradaki önemli unsur ayırt edici olmaktır. web sitesi aracılığı ile sektörel veya sınıf bazlı marka başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yapabilmeniz için daha önce aynı isimde ve başvuru yaptığınız sektör sınıfında kayıtlı bir marka olmaması gerekmektedir. Yapılan başvurunuz uzman bir ekip tarafından hızlı bir şekilde incelenerek size dönüş yapılacaktır.



Neden Marka Sahibi Olmalıyım



Bir markanızın olması sektörde söz sahibi olduğunuz anlamına gelir. Ürününüz ile alakalı fiyatlandırma politikasını elinizde tutarak haksız rekabetin de önüne geçmiş olacaksınız. Farklı lokasyonlarda bulunan ürünlerinizin, aynı fiyat ile satışa sunulması müşteri memnuniyetinizi artıracaktır.



Ayrıca marka olmanın bir diğer unsuru ise ürün ve hizmetleriniz için patent almayı gerektirir. aşamasında da kaliteli hizmet verenlerle çalışmak ayrıca önem arz etmektedir.



Markanız İle Firmanıza Değer Kazandırın



Markanız ile satışa sunduğunuz ürünler firmanız için oldukça önemlidir. Ürünlerinizdeki kaliteyi her zaman üst düzeyde tutarak aranan bir marka haline gelmelisiniz. Eğer yeni bir marka ile pazara giriş yaptıysanız çeşitli kampanyalar yaparak ürünlerinizin satışını yapmalısınız. Çeşitli reklam çalışmaları ile kampanyalarınızı güçlendirerek satış hacminizi artırabilirsiniz.


Bazen bir markanın sahip olduğu değer, o markaya sahip olan firmanın mal varlığından bile fazla olabilir. Örneğin Apple’ın marka değeri 170 Milyar dolar, firmanın sahip olduğu mal varlığı ise 80 Milyar dolar olarak bilinmektedir.



Şimdi Bir Marka Sahibi Olarak Sektörde Söz Sahibi Olun



Web site url: