Elbette onlar da bir zamanlar küçük ve sevimli birer bebekti. Ağlıyor, acıkıyor, mama istiyorlardı. Sevimli arkadaşlarımızın bebekliğini canlandıran oyuncaklarla macerayı yeniden keşfediyoruz!

Özellikle erdemler ve toplumsal değerlerin geliştiği 4 ila 7 yaş döneminde çocukların, kurdukları oyunlarda bu değerleri kullanmaları, onları kendi hayal güçleriyle kurgulayarak bizzat deneyimlemeleri, bu değerlerin ediniminde büyük öneme sahiptir. Çünkü bu dönemdeki çocuklar deneyimleyerek, yaşayarak, hissederek öğrenmek isterler. Bir davranışın değerini tam olarak kavramaları için bunun örneklerini, günlük yaşantılarındaki olaylarda görmeleri, o değerin çocuklarda somut bir yer edinmesini sağlayacaktır. Bu anlamda çocukların oynadıkları her oyunun ve oyuncağın, kişisel gelişimlerine ve birey olarak karakterlerinin oluşumuna olan etkisi, ilerleyen yaşlarda belirgin şekilde ortaya çıkacaktır. Ekrandaki maceralarla çocukların beğenisini bir kez daha kazanan Niloya oyuncakları, bu doğrultuda çocuklarda erdem ve değerlerin edinimine katkı sağlıyor hem de yaşlarına uygun olan kardeşlik ve arkadaşlık duygularını sağlam köprülerle inşa ediyor.

İki kardeşi; anne, baba, nine ve dedeyle sevgi dolu kocaman bir aileyi konu alan çizgi film Niloya, çocukların da aile, kardeş, arkadaş ilişkisini gelenekler ve toplumsal değerler üzerinden anlatıyor. Dolayısıyla kurguda yer alan, çocukların günlük yaşantılarında sıkça rastlayabilecekleri olayların ve ilişkilerin gerçekliğe yakın oluşu, çocukların bu karakterlerle yakın bağ kurmasına yardımcı oluyor. Fakat kurgusal bir ilişkinin ötesinde Niloya ve Mete’nin oyuncak bebek karakterleri, çizgi filmin kapılarını çocuklara aralayarak maceraya hepimizi konuk ediyor! Bu yepyeni dünyada Niloya bebekleri, mama, biberon, bebek arabası, bebek kıyafetleri, oyun hamurları, fincan ve oyuncak tencere setleri, bunun yanında Niloya ve Mete’nin bebekken oynadıkları oyuncaklar yer alıyor.

Peki Niloya oyuncak bebek ile neler mi yapabiliriz? Şimdi maceranın ilk günlerine geri dönüyoruz ve kalemi hayal gücümüzün eline veriyoruz. Niloya, nasıl bir bebeklik geçirmiş olabilir? Mete doğduğunda yeni kardeşini nasıl karşılamıştır, onunla nasıl oyunlar kurmuştur? İki kardeş, beraber neleri keşfetmişlerdir ve nasıl arkadaş edinmişlerdir? Tüm bu soruların yanıtları, Niloya oyuncaklarıyla çocuklarımızın kurduğu oyunlarda yer alacak. Bu sayede çocuklar, Niloya’nın her bölümünde izledikleri doğru söyleme, yardım etme, iyilik yapma, dostluk gibi erdemlerin nasıl geliştiğini kendi oyunlarıyla deneyimlemiş olacaklardır. Ayrıca ekranda gördükleri karakter arkadaşlarının geçmişlerini hayal güçleriyle özgün şekilde yeniden kurgularken yaratıcılıklarını da geliştireceklerdir.