Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Eski Hükümet Konağı'nda halk otobüsünün çarparak altına aldığı Rıfkı Yiğit (75) adlı vatandaş ağır yaralandı. Otobüsün ön lastikleri altında kalan yaşlı adam vatandaşlarca çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Geçen yıl 2 üniversite öğrencisinin öldüğü kavşakta yine halk otobüsü terörü yaşandı. Nesim Ç. idaresindeki 25 H 0075 plakalı halk otobüsü, Eski Hükümet Kavşağı'nda yolun karşısı geçmekte olan Rıfkı Yiğit'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yiğit çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında otobüsün altında kaldı. Yiğit, olay yerindeki vatandaşlar ve minibüste seyahat etmekte olan yolcular tarafından otobüsün altından çıkartıldı. Olay yerine çağrılan ambulansa konulan Yiğit, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Tedavi altına alınan Yiğit'in hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Aynı kavşakta sürekli meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarından bıktıklarını belirten vatandaşlar, yetkililere ve halk otobüsü sürücülerine isyan etti. Görgü tanıkları, kazanın trafik sinyalizasyon ışıklarının yayalar ve araçlar için aynı anda yeşil yanmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü. Görgü tanıkları, kavşağı döndükten sonra otobüsün yaşlı vatandaşı altına aldıktan sonra sürücünün aracını durdurduğunu ifade etti.

Geçen ay yine Yakutiye ilçesi Tebrizkapı semtinde yaşlı bir vatandaş, halk otobüsünün altında kalarak vefat etmişti.