Bursa'nın Mudanya ilçesinde orman yangınını izlemek için araçlarından indikten sonra başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Seyit Çekirge ile eşi 33 yaşındaki Deniz Çekirge, İhsaniye camisinden ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası İhsaniye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına genç çiftin yakınları ile CHP’li vekiller ve vatandaşlar katıldı.

Gözyaşının sel olduğu cenaze namazında gazetecilere tepkisini dile getiren Deniz Çekirge’nin ablası Yeşim Karagöz Tanatay, “Ailenin yok olmasına sebep olan şahıs Ercan M. 16 YU 936 aracı ile bir aileyi yok etmiş bulunmakta. Neden? Çünkü kendi zevkleri için yarış ve kişisel zevkleri için. Bunun gibi insanlar bir çok aileyi katletmekte. Ercan M.’nın bulunmasını ve derhal teslim edilmesini istiyorum. Hiç bir şekilde bizim vicdanımız dinmeyecek ama en azından biraz olsun sakinleşeceğiz. Acımız çok büyük, iki tane evladımız kaldı, Allah hepimize sabırlar versin. Allah onları affetsin. O kadar hızlı çarpıyorlar ki tuzla buz ediyorlar. Kardeşimin en az 25-30 yerinde kırık vardı, anından zaten ölmüş ve onun gibi birçok yaralı. Eşi de aynı şekilde kazada öldü ve küçük 5 yaşındaki kızı şans eseri hiçbir yara almadan kurtuldu.” şeklinde konuştu.

KAZA

Nilüfer ilçesinde ikamet eden Seyit Çekirge ile eşi Deniz Çekirge, orman yangınını izlemek için dün saat 02.00 sıralarında Mudanya Bursa karayolunun Tepedevrent Mevkii'ne gitti. 16 BYJ 39 plakalı otomobilini yol kenarına park edip indikleri sırada, yarış yaptıkları iddia edilen 35 yaşındaki Ercan M.'nın kullandığı 16 YU 936 plakalı otomobil genç çifte çarptı. Meydana gelen kazada genç çift ağır yaralandı. Kazadan sonra Ercan M. olay yerinden kaçtı.
Ambülansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Seyit Çekirge ve eşi Deniz Çekirge yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Çekirge çiftinin ikiz kızlarından kaza sırasında otomobilde bulunan Ceren yara almadan kurtulurken, diğer çocukları Deren’in de kaza sırasında bir yakınlarının yanında bulunduğu belirtildi.

ZANLI TESLİM OLDU

Çekirge çiftinin hayatına mal olan kazaya sebep olduğu iddia edilen Ercan M.’nın bugün akşama doğru jandarmaya teslim olduğunu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.