NATO tarafından Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman Patriot birliği, yaklaşık 50 araç ve 30 Römork'dan oluşan askerî malzemeyi İskenderun Limanı üzerinden Almanya'ya geri gönderdi.

Konuyla ilgili Alman Patriot Birliği Basın Subayı Benjamin Schliebach tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazi kışlasında konuşlandırılan Patriot bataryalarından 2’sinin birleştirilmesiyle sisteme ait araç ve malzemelerin bir bölümüne ihtiyaç kalmadığı ifade edildi.

Malzeme sevkiyatının birliğin görevini etkilemediği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kahramanmaraş'ta bulunan Alman Patriot Birliği (Active Fence Turkey) yaklaşık 50 araç ve 30 Römork'dan oluşan askerî malzemeyi İskenderun üzerinden Almanya'ya geri gönderdi. Silah sistemlerimiz sabit olduğundan ve geçen seneden kazandığımız tecrübeden dolayı görevimizi aksatmayacak şekilde iki tane Patriot Bataryasını birleştirebildik. Çoğu araçlarımız silah sistemlerin nakliyesi ve desteklemesi için gerekli olduğundan, fakat silah sisteminin etkin olması için gerekli olmadığından dolayı, birleşimden sonra askerî malzemelerin bir bölümüne ihtiyacımız kalmamıştı. Malzemelerin geri gönderilmesi NATO tarafından verilmiş olan görevi etkilememektedir. Kahramanmaraş'ın ve Türk halkının Suriye'den gelebilecek taktik balistik füzelere karşı olan tedbirleri hâlâ etkindir.”