Ankara'da toplanan bir grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı(Sisê) köyünde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasını
protesto etti.

Akşam saatlerinde toplanan Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) üyesi bir grup, Mithat Paşa ve Ziya Gökalp caddelerini yürüyerek Güvenpark’a geldi. Slogan atıp, pankart açan grup meşaleli olarak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “Yine AKP’nin Kürt halkına karşı yapmış olduğu katliamı kınamak üzere burada bulunuyoruz. Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Sisê köyünde bulunan Masum Korkmaz’ın büstü AKP devletinin asker ve polisi tarafından yıkılmış ve şehitlik yıkılarak tahrip edilmiştir. Topluluğa ateş açılmış ve 24 yaşındaki Mehdi Taşkın adlı Kürt genci katledilmiştir. Bu katliamı nefretle kınadığımızı buradan haykırıyoruz. Mezarlık düşmanlarını lanetliyoruz. Kürt halkının nefretini kazananalar bu nefretin içinde mutlaka boğulacaklardır. AKP ortada olmayan çözüm sürecini düşürmeyerek halkımızı aldatmaya devam etmektedir.” denildi.

Grup, açıklamanın ardından 10 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından grup, olaysız dağıldı.