İzmir'de gözaltına alınan polis yakınlarının İzmir Adliyesi'ndeki bekleyişleri devam ediyor. Ailelere destek için gelen çok sayıda vatandaş, yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

İzmir'de liman ihalesi yolsuzluğu ve askerî casusluk davası soruşturmalarında görevli polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 32 polisin yakınları İzmir Adliyesi'ndeki bekleyişleri devam ediyor. Gündüz beklemeye başlayan ailelere İzmirlilerin desteği de her geçen süre artıyor. Aileler ve onları destekleyenler, adliye önündeki yollarda, kaldırımlarda ve yeşil alanlara oturarak gelecek sevindirici haberi bekliyor. Kimisi dua ederken, kimisi ise Kur'an-ı Kerim okuyarak destek gözaltındaki polis memurlarına destek veriyor.

Bekleyen ailelere destek veren Sinan Sayılır, AK Parti'nin İzmir kurucularından biri olduğunu belirterek, şimdiye kadar partiye yaptığı hizmetlerden pişman olduğunu söyledi. Sayılır, "Gecemizi gündüzümüze katıp AK Parti'ye çalıştık. Bu zulme karşılık bu dolaştıklarımız, o yaptıklarımız, tüm hizmetlere, şu an kendi adıma lanet okuyorum." şeklinde tepki gösterdi.

Ailelere destek verenlerden biri de Şair yazar Mustafa Ferhat Kurman. Kurman'da polislere yapılan hukuksuzluğu eleştirerek, edebiyat üslubu ile tepki gösterdi. Kurman, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bu ülkede doğruları söylemenin bir bedeli vardır. Fakat o bedel, bizim başımızın tacıdır." Sözünü hatırlatarak, "İşte şimdi içerideki insanlar bunu yaşıyor. Haksıza haksızsın dediler. Ve bunun bir bedeli vardı. O bedeli şu an içeride ödüyorlar." dedi.