Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen polislere yönelik 'usulsüz taltif' soruşturmasına tepki gösteren gözaltındaki emniyet mensuplarının eşleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde toplandı. Aileler, gazetecilere yaptıkları açıklamada gözaltılara karşı çıkarak, eşlerinin daha önce mahkemede aklandığı bir soruşturma ile tekrar gözaltına alındığını söyledi.

    Ailelere ve gözaltındaki eşlerine destek vermek amacıyla emniyet önüne gelen vatandaşlar, Cevşen, Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Bazı vatandaşlar ise 'Elim Gibi Dimdik Durdular, Selam olsun', 'Haram Yiyenler Utansın', 'Rüşvet Değil Taltif', 'Kral Çıplak', 'Yiğitlere Selam Olsun', 'Zalimin Zulmü Varsa, Mazlumun Allah'ı Var', 'Üzülme Evlat Yalnız Değilsin', 'Bugünlerde Geçecek' pankartlarını taşıdı.

    DUMANLI: AKLANILAN SORUŞTURMADAN TEKRAR GÖZALTINA ALDILAR; AMAÇLARI ALGI OPERASYONU

    Eski Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Halil Dumanlı’nın eşi Hatice Dumanlı da yaptığı açıklamada, eşinin 22 yıllık memur olduğunu ifade etti. Hatice Dumanlı, "Ben onun arkasında değil, yanındayım. Gözü kapalı nereye giderse, giderim. Çocuklarım da bana destekler. Onlarda bana destek veriyorlar. Bizim başımız dik, anlımız ak. Akşam yattığımızda vicdanlarımız rahat olduğu için rahat uyuyoruz. Dendiği gibi bir kuruş bile boğazımızdan geçmiş olsaydı, vicdanlarımız rahat edemezdi. Biz yeri geldiğinde, ekmek aldığımız zaman 5-10 kuruş kaldığında, o ekmeği yiyemiyoruz. Eşime, arkadaşlarıma ve arkadaşlarına güveniyorum. Hiç kimse zerre kadar haram lokma yememiştir. Bize bu zulmü reva görenlerin hepsini Allah’a havale ediyoruz." diye konuştu.

    Dumanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Annemin çok güzel bir duası vardır: Allah herkesin kalbine göre versin, diye. Ben de o duayı ederim. Bunda da o duayı ederim. Kim ne düşünüyorsa, Kimin kalbinden ne geçiyorsa, Allah ona onu versin. Ben bu duaya gönülden Amin diyorum. Benim kalbimde ve aklımda, milletimin malında gözü olan insanlar değiliz. 5 kuruşun hesabını yapan insanlarız. Kaldı ki devletin malını mı yiyeceğiz taltif meselesi ile. İtibarımızı sıfırlamaya çalışıyorlar. Daha öncede benzer davalar olmuştu. Mahkemelerden aklandık. Aklanılan şeyden tekrar gözaltına alındı eşlerimiz. Algı operasyonu oluşturmak için."

    AKARSU: 27 YILLIK DEVLET MEMURU, EVİMİZ BİLE YOK, TALTİF Mİ YİYECEĞİZ?

    Eski Güvenlik Daire Başkanı Bedir Akarsu’nun eşi Züleyha Akarsu ise dün sabah 06. 20’de eşini hiç suçlama yapılmadan alıp götürdüklerini belirtti. Eşine taltifte usulsüzlük yapıldığı iddiasını reddeden Akarsu, "Bunlar kesinlikle haksız inatlar. Eşime inanıyorum, sonsuza dek eşimin arkasındayım. Vatanına milletine aşık, haysiyeti ile görevinin yapan bir insandır. Bize bu zulmü reva görenlere, yapanlara asla hakkımı helal etmiyorum. Eşimde mutlaka helal etmiyordur." dedi.

    Züleyha Akarsu eşi hakkındaki suçlamalara da "Taltif deniliyor. Benim eşim 27 yıllık devlet memuru ancak, bir evimiz yok. Kirada oturuyoruz şu an. Sadece bir arabamız var. Onun dışında başka bir şeyimiz yok. Bizim adalete ihtiyacımız var. İnşallah adalet tecelli edecek. Haklıyız dimdik buradayız. Suçumuz olsa buraya gelmezdik. Anlımız açık." şeklinde karşılık verdi.

    ŞİMŞEK: ALLAH ŞAHİT HARAM LOKMA YEMEDİK

    Eski Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Hüseyin Şimşek’in eşi Nesrin Şimşek ise eşine destek vermek için Sakarya’dan geldiğini ifade ederek, bu suçlamaları yapanların utanacaklarını söyledi. Aklanmış bir konudan eşinin tekrar gözaltına alındığına dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti: "Arkadaşlarının ‘Açın biz geldik, polisiz’ demeleri bizi çok üzdü. Benim eşimde polis. İnsanca muamele etmeleri gerekiyor. Allah’a havale ediyoruz. Haram lokma yemedik. Allah şahit. Kullarda görecek. Allah yardımcıları olsun."