Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen olayda küçük bir kızı kaçırmak isteyen grup ile kızın ailesi arasında kavga çıktı. Otomobille polislerden uzun süre kaçan şahıslar otomobilinin takla atması sonucu yakayı ele verdi.

İddiaya göre, bir grup Orhaniye Mahallesi Uncu Sokak üzerine gelerek 12 yaşındaki Gizem Z.'yi evinden kaçırmak istedi. Ancak bu sırada araya küçük kızın ailesi girdi ve iki grup arasında kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine polislerin gelmesinin ardından genç kızı kaçırmaya çalışan grup ellerindeki pompalı tüfeğide yanına alarak olay yerine geldikleri otomobil ile kaçmaya başladı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Bu dakikanın ardından kaçan 4 şahıs ile polisler arasında nefes kesen bir kovalamaca başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca ise polisten kaçan 4 şahsı taşıyan aracın kontrolden çıkarak takla atmasıyla sona erdi. Takla atan araçtan güçlükle çıkan Levent H., Emre Ç, Olgun Ç,. ile Mehmet K, boş araziye doğru kaçmaya başladı. Ancak polislerin havaya ateş açmasının ardından şahıslar yere yatarak teslim oldu.

VATANDAŞLAR OLAYI ANLATTI

Kaza sonrası yaralanan Levent H. ise polislerin yoğun ikna çabaları sonucu ambulansa binmeyi kabul etti. Levent H., 112 Acil bervis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Otomobil içinde bulunan Emre Ç, Olgun Ç,. ile Mehmet K, ise gözaltına alındı. Diğer yandan çevredeki vatandaşlar ise olay anını kameralara anlattı.