Rapsodi Mobilya hizmet kalitesinden dolayı çeşitli şikayetler alıyor. Mağduriyetini haber merkezimiz aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmak istediğini kaydeden M. S. Şunları söyledi;

Rapsodi Google’da Bile Şikayetle Meşhur

Mağduriyetimin ardından Google’dan araştırma yaptım ve “Rapsodi” yazdığınızda birinci sırada resmi web sitesi çıkıyor ve ikinci sırada şikayet var isimli sitede Rapsodi firmasıyla alakalı sayfa çıkıyor. Rapsodi’nin sosyal medya hesaplarından bile ön sırada çıkan şikayet sayfasında, bugün itibariyle 189 tane şikayet mevcut. Benim gibi halen bu tür sitelerde şikayetlerini paylaşmayanlar da olduğu düşünüldüğünde Rapsodi’nin hizmet kalitesinden kuşkulanmam için yeterli sebeplere sahip olurdum. Ancak hizmet almaya karar verip beklediğimi bulamadığımda araştırdım. Bu araştırmayı geç yapmamanın cezasını çekiyorum.

Pos Cihazları Bozuk Diye Kargo Parası Ödedim

Ankara’da ki evim için Rapsodi’den Wolden isimli köşe takımını almaya karar verdim ve İstanbul’da ikamet ettiğim için burada ki İkitelli şubesinden siparişimi tamamladım. Ödeme aşamasına gelince, ilgili bankanın pos cihazının bozuk olduğunu ve dilersek kartı bırakabileceğimizi ve onlar sonradan kargo ile göndereceklerini beyan ettiler. Bende iyi bir marka ve kurumsal bir imaja sahip düşüncesiyle bıraktım. Kargoyla kartımızı gönderirken kargo parasını dahi bizden alacak şekilde göndermişler. Kargo parası kaç kuruşluk şey ama ilginç olan Rapsodi’nin kendi hatasını telafi için itimat ederek insiyatif kullanan müşterisine karşı bile kargo parasını karşıya yükleme hesabı çok rahatsız etti. Durumdan duyduğum rahatsızlığı Rapsodi’nin resmi web sitesinde ki resmi mail adresine gönderdiğim mail ile beyan ettim. Ancak buradan da ilgilenen olmadı ve eyvah herhalde sandığım gibi bir kalite yokmuş demeye başladım.

Mobilya Teslim Tarihinden Önce Rapsodi’den İlginç Telefon

Anlaşmada 25 Haziran 2016 tarihinde bize teslim edileceği bildirilen mobilyayı belirlenen günde almak için telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Telefonla görüşülmesi gerekti çünkü Rapsodi de işler kara düzen ilerliyor gibi hissetmeme vesile olaylar vardı.

Telefonun diğer tarafında ki beyefendi yoğunluk olduğunu ve belirlenen tarihte teslimatın yapılamayacağını beyan etti. Bende sözleşme tarihini hatırlatınca ve şehir dışından sırf bunun için gelineceğini beyan edince geçiştirdi ve olumlu biten bir görüşmeyle telefon görüşmemiz nihayet buldu. Ancak güvenmediğim için telefonla tarih yaklaştığı için teyit ettim. Sorunsuz teslimatın yapılacağı bilgisini teslimat yapacak Rapsodi’nin Ankara’da ki ilgili şubesinden teyit ettim.

Teslimata Şehir Dışından Çağırdılar Ama Teslim Etmediler

Ankara’da yaşamadığımızı ve mobilya için geleceğimizi bu nedenle birkaç defa telefondan teyit istediğimizi belirttim. Hepsinde olumlu dönüt alıyordum. Teslimat günü birkaç kez aradım ve kesinlikle bugün teslimatını yapacağız dediler ama şehir dışından getirmelerine rağmen akşama kadar oyaladılar ve telefonla akşam aradığımda kaçamak cevaplarla kaçtılar. Benim telefonumu açmayan yetkililer eşimin aramasıyla ne hikmetse açtılar ama farklı numaradan açılan bu telefona verdikleri yanıt evraklarda problem olduğundan teslim edilemediği ve pazartesi teslim edileceği şeklinde oldu.

Rapsodi’de Muhatap Bulamadım: Telefonlar Bana Birden Kapandı

Rapsodi Mobilya’nın sevkiyatı gerçekleştirecek şubesini bu olaylardan sonra defalarca aradım, ne dönen oldu. Ne de öncesinde açıp “yetkili beyefendi sevkiyat toplantısında 15-20 dk içinde bilgi alıp döneriz” diyen hanımefendi döndü.

20:00’a kadar mesailerinin devam ettiğini ve bu saate kadar ulaşabileceğimi söyleyen yetkiliye bu mesai saatlerinde bu yaşanan olumsuzluklardan sonra ulaşamadım. Rapsodi Mobilya’nın bu kadar ciddiyetsiz ve kalitesiz hizmet anlayışı olduğunu da müşahede etmiş oldum.

İlginç bir diğer hadise ise telefonlarımı sürekli aramaya rağmen duymayıp açmamış gibi davranan yetkililer, yanlışlıkla bir kez açtı 2-3 kişinin konuşmasının geldiği telefon 4 saniye içinde hemen yüzüme kapatıldı ve hemen ardından aramama rağmen maalesef yine açan olmadı.

İnsana Değer Vermeyen Rapsodi Mobilyayı Kesinlikle Tavsiye Etmem

Rapsodi’nin bu içler acısı çalışma anlayışını kamuoyuyla paylaşmamın nedeni elbette Rapsodi’den beklediğim bir lütuf veya onların düzelip düzelmemesi değil. Binlerce kişiye ulaşacak bu haber kanalını kullanma imkanım varken, kamuoyunun da benim maruz kaldığım anlayışsızlığa, Rapsodi tarafından maruz kalmamasını istediğim içindir. Ve tabiki bu tür interaktif haber merkezlerini kullanma fırsatı olmayan fakat mağdur olan diğer şansız Rapsodi müşterilerininde sesini duyurmak içindir.

İnsanların kısıtlı vakitleri olmasına rağmen, hangi şartlarda ve şehir dışından gelip kalacağını önemsemeksizin böyle kolayca insanları saatlerce bekleterek, sonra boşa beklettiğini beyan edercesine 'bugün teslimat yapamayacağız' demesini bu vesile ile kınıyorum.